притисни ентер »

Лагите на ВМРО-ДПМНЕ се косат со реалноста, интервентната мерка е од Програмата за директни плаќања за 2018 година
Лагите на ВМРО-ДПМНЕ се косат со реалноста, интервентната мерка е од Програмата за директни плаќања за 2018 година

Лагите на ВМРО-ДПМНЕ се косат со реалноста, интервентната мерка е од Програмата за директни плаќања за 2018 година

„Лажните вести и манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ отидоа до таму што тие немаат допирна точка со реалноста. Не е точно дека се чекало 3 години за исплата на дополнителаната субвенцијата од 3 денари за поддршка на индусктриско јаболко како што лаже ВМРО-ДПМНЕ. Оваа интервентна мерка е од Програмата за директни плаќања за 2018 година, за што производителите

СДСМ: Лажните вести и манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ се косат со реалноста

СДСМ: Лажните вести и манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ се косат со реалноста

Скопје, 13 август 2019 Лагите на ВМРО-ДПМНЕ се косат со реалноста, интервентната мерка е од Програмата за директни плаќања за 2018 година Лажните вести и манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ отидоа до таму што тие немаат допирна точка со реалноста. Не е точно дека се чекало 3 години за исплата на дополнителната субвенцијата од 3 денари за поддршка на индустриско

ВМРО-ДПМНЕ: На СДСМ три години ѝ требаше да се исплатат субвенциите за јаболка

ВМРО-ДПМНЕ: На СДСМ три години ѝ требаше да се исплатат субвенциите за јаболка

СДСМ со праќање на вакви празни соопштенија само продолжува да ја потценува маката и трудот на земјоделците. СДСМ и Зоран Заев се вистинска катастрофа во земјоделието. Скоро три години им требаше на СДСМ за да исплатат субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка, реагира ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСМ. СДСМ со праќање на вакви празни соопштенија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Зоран Заев се катастрофа за земјоделството

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Зоран Заев се катастрофа за земјоделството

СДСМ со праќање на вакви празни соопштенија само продолжува да ја потценува маката и трудот на земјоделците. СДСМ и Зоран Заев се вистинска катастрофа во земјоделието. Скоро три години им требаше на СДСМ за да исплатат субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка. Колку години ќе им треба на СДСМ и Зоран Заев за да разберат дека треба да ги

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Зоран Заев се катастрофа за земјоделството

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Зоран Заев се катастрофа за земјоделството

СДСМ со праќање на вакви празни соопштенија само продолжува да ја потценува маката и трудот на земјоделците. СДСМ и Зоран Заев се вистинска катастрофа во земјоделието. Скоро три години им требаше на СДСМ за да исплатат субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка. Колку години ќе им треба на СДСМ и Зоран Заев за да разберат дека треба да ги

СДСМ: Исплатени 106 милиони денари за дополнителна субвенција за килограм предадени јаболка

СДСМ: Исплатени 106 милиони денари за дополнителна субвенција за килограм предадени јаболка

Исплатени се 106 милиони денари за дополнителна субвенција за килограм предадени јаболка, информираат од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија. „Во текот на вчерашниот ден, исплатени се 106 милиони денари кон 2.100 овоштари по основ на дополнителна субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка во преработувачки и откупувачки центри до 25ти

СДСМ: Грижата за земјоделците продолжува

СДСМ: Грижата за земјоделците продолжува

Грижата за земјоделците продолжува, исплатени 106 милиони денари за дополнителна субвенција за килограм предадени јаболка Владата предводена од СДСМ и надлежното Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство продолжуваат со реализација на мерките што значат вистинска грижа за земјоделците. Во текот на вчерашниот ден, исплатени се 106 милиони

Три години им требаше на СДСМ за да исплатат субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка

Три години им требаше на СДСМ за да исплатат субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка

ВМРО-ДПМНЕ со соопштение реагира на соопштението на СДСМ за грижата која Владата ја води за земјоделците. „СДСМ со праќање на вакви празни соопштенија само продолжува да ја потценува маката и трудот на земјоделците. СДСМ и Зоран Заев се вистинска катастрофа во земјоделието. Скоро три години им требаше на СДСМ за да исплатат субвенција од 3 денари за

СДСМ: Продолжува грижата за земјоделците

СДСМ: Продолжува грижата за земјоделците

Владата предводена од СДСМ и надлежното Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство продолжуваат со реализација на мерките што значат вистинска грижа за земјоделците. Во текот на вчерашниот ден, исплатени се 106 милиони денари кон 2.100 овоштари по основ на дополнителна субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка во преработувачки

Некои добиле пари, а некои не-преспанските овоштари незадоволни од интервентната мерка за индустриско јаболко

Некои добиле пари, а некои не-преспанските овоштари незадоволни од интервентната мерка за индустриско јаболко

(Oвој напис е објавен на: August 13, 2019) Преспанските овоштари не се задоволни во целост од исплатата на стандардната и интервентната мерка за индустриско јаболко. По вчерашната средба со министерот за земјоделство Трајан Димковски во Ресен ,тие реагираат дека кај апликантите кои истовремено бараат субвенции по двете мерки, 1.10 и 1.10 а, им биле