притисни ентер »

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ
Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Министерот за надворешни на Турција, Мевљут Чавушоглу, денеска во Истанбул беше домаќин на делегација од ВМРО-ДПМНЕ претставувана од потпретседателите на партијата Александар Николоски и Владо Мисајловски, како и генералниот секретар Игор Јанушев. Од опозициската партија информираат дека на средбата се разговарало за односите и соработката меѓу турската

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Министерот за надворешни на Турција, Мевљут Чавушоглу, денеска во Истанбул беше домаќин на делегација од ВМРО-ДПМНЕ претставувана од потпретседателите на партијата Александар Николоски и Владо Мисајловски, како и генералниот секретар Игор Јанушев. Од опозициската партија информираат дека на средбата се разговарало за односите и соработката меѓу турската

Николоски, Јанушев и Мисајловски на средба со Чавушоглу

Николоски, Јанушев и Мисајловски на средба со Чавушоглу

Денес во Истанбул Република Турција се оствари средба помеѓу Министерот за надворешни на Турција Мевлут Чавушоглу и делегација од ВМРО-ДПМНЕ во состав потпретседателите Александар Николоски, Владо Мисајловски и генералниот секретар Игор Јанушев. На средбата се разговараше за односите и соработката на АК партијата од Турција и ВМРО-ДПМНЕ како две партии

Николоски по средбата со Чавушоглу: Турција е голем партнер на Република Македонија

Николоски по средбата со Чавушоглу: Турција е голем партнер на Република Македонија

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски по средбата со Министерот за надворешни работи на Турција Мевлут Чавушоглу во изјава за Телевизија Алфа, истакна дека целта на средбата била да се пренесат мислења околу актуелните состојби во Македонија но и да се добијат информации во однос на Турските видувања за ситуацијата во Македонија. -

Соработката меѓу АК партијата и ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи и во идниот период

Соработката меѓу АК партијата и ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи и во идниот период

Игор Јанушев Денеска во Истанбул, Република Турција остваривме средба помеѓу Министерот за надворешни на Турција Мевлут Чавушоглу и делегација од ВМРО-ДПМНЕ заедно со потпретседателите Александар Николоски, Владо Мисајловски. На средбата се разговараше за односите и соработката на АК партијата од Турција и ВМРО-ДПМНЕ како две партии со десничарска

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Министерот за надворешни на Турција, Мевљут Чавушоглу, денеска во Истанбул беше домаќин на делегација од ВМРО-ДПМНЕ претставувана од потпретседателите на партијата Александар Николоски и Владо Мисајловски, како и генералниот секретар Игор Јанушев. Од опозициската партија информираат дека на средбата се разговарало за односите и соработката меѓу турската

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Турскиот министер Мевљут Чавушоглу во Истанбул прими делегација на ВМРО-ДПМНЕ

Министерот за надворешни на Турција, Мевљут Чавушоглу, денеска во Истанбул беше домаќин на делегација од ВМРО-ДПМНЕ претставувана од потпретседателите на партијата Александар Николоски и Владо Мисајловски, како и генералниот секретар Игор Јанушев. Од опозициската партија информираат дека на средбата се разговарало за односите и соработката меѓу турската

Чавушоглу на средба со делегација од ВМРО-ДПМНЕ

Чавушоглу на средба со делегација од ВМРО-ДПМНЕ

На средбата се разговарало за односите и соработката на АК партијата од Турција и ВМРО-ДПМНЕ како две партии со десничарска ориентација. Во Истанбул денеска се оствари средба помеѓу Министерот за надворешни на Турција Мевлут Чавушоглу и делегација од ВМРО-ДПМНЕ во состав потпретседателите Александар Николоски, Владо Мисајловски и генералниот секретар

Николоски, Мисајловски и Јанушев кај Чавушоглу: ПО ПОБЕДАТА НА ВМРО-ДПМНЕ, ЌЕ СЕ СОРАБОТУВА НА ОВИЕ ПОЛИЊА

Николоски, Мисајловски и Јанушев кај Чавушоглу: ПО ПОБЕДАТА НА ВМРО-ДПМНЕ, ЌЕ СЕ СОРАБОТУВА НА ОВИЕ ПОЛИЊА

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ е во Истанбул, Турција, на средби со Министерот за надворешни работи на Турција Мевлут Чавушоглу. Денес во Истанбул, Република Турција остваривме средба со Министерот за надворешни работи на Турција Мевлут Чавушоглу. На средбата се разговараше за односите и соработката на АК партијата од Турција и ВМРО-ДПМНЕ како две партии

Чавушоглу на средба со делегација од ВМРО-ДПМНЕ

Чавушоглу на средба со делегација од ВМРО-ДПМНЕ

Денес во Истанбул Република Турција се оствари средба помеѓу Министерот за надворешни на Турција Мевлут Чавушоглу и делегација од ВМРО-ДПМНЕ во состав потпретседателите Александар Николоски, Владо Мисајловски и генералниот секретар Игор Јанушев. На средбата се разговараше за односите и соработката на АК партијата од Турција и ВМРО-ДПМНЕ како две партии