притисни ентер »

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана
Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедување на аеродромот во Тирана, кој е празен откако сите летови беа откажани поради штрајк. Распроредувањето на специјалците доаѓа по штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинувањата на министерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедување на аеродромот во Тирана, кој е празен откако сите летови беа откажани поради штрајк. Распроредувањето на специјалците доаѓа по штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинувањата на министерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Тотален хаос на аеродромот во Тирана, Рама обвинува за „саботажа при испорака на вакцини“

Тотален хаос на аеродромот во Тирана, Рама обвинува за „саботажа при испорака на вакцини“

Албанските власти остро ги нападнаа организаторите на штрајкот на аеродромот во Тирана, обвинувајќи ги за саботажа при испорака на вакцини. „Саботажата нема да се толерира“, изјавил албанскиот премиер Еди Рама. Рама ги предупреди; организаторите на штрајкот на аеродромот во Тирана дека ќе се соочат со последици доколку веднаш не го прекинат протестот,

Воздушниот простор на Албанија е вон контрола: Рама обвинува за бид за државен удар

Воздушниот простор на Албанија е вон контрола: Рама обвинува за бид за државен удар

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинувањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Рама ги обвини Мета и Бериша за поттикнување на штрајкот на контролорите на летање

Рама ги обвини Мета и Бериша за поттикнување на штрајкот на контролорите на летање

Албанскиот премиер Еди Рама во реакција во врска со штрајкот на контролорите на аеродромот во Тирана го обвини претседателот Илир Мета дека тој заедно со Сали Бериша, ги поттикнал котролорите на летање на штрајк. Рама вели дека Илир Мета е поттикнувач на „овој луд удар“ додавајќи дека нема да успеат. Според Рама, групата поттикната од него и Сали Бериша

Рама обвинyвa за државен yдap: Воздушниот простор на Албанија е вoн контрола

Рама обвинyвa за државен yдap: Воздушниот простор на Албанија е вoн контрола

Премиерот на Албанија обвини за државен удар и го посочи претседателот Илир Мета како директен организарот на настаните на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот Еди Рама