притисни ентер »

На Месечината откриена огромна метална маса, научниците збунети
На Месечината откриена огромна метална маса, научниците збунети

На Месечината откриена огромна метална маса, научниците збунети

Научниците од Универзитетот Бејлор во САД, објавија дека под таканаречениот Аиткенов базен на Месечината регистрирале огромна маса со непознато потекло. Според нивните истражувања, во подрачјето лоцирано во близина на јужниот пол на нашиот природен сателит би можело да лежи метален материјал од астероид кој во далечното минато удрил на површината на

На Месечината откриена огромна метална маса, научниците збунети

На Месечината откриена огромна метална маса, научниците збунети

Научниците од Универзитетот Бејлор во САД, објавија дека под таканаречениот Аиткенов базен на Месечината регистрирале огромна маса со непознато потекло. Според нивните истражувања, во подрачјето лоцирано во близина на јужниот пол на нашиот природен сателит би можело да лежи метален материјал од астероид кој во далечното минато удрил на површината на

Откриена огромна гравитациона аномалија на Месечината

Откриена огромна гравитациона аномалија на Месечината

Под најголемиот и најдлабок кратер на Месечината, научниците откриле огромна количина мистериозна маса од непознато потекло. Според истражувањето на тимот од Универзитетот Бејлор во САД, под кратерот Ајткен на јужниот пол на Месечината, би можел да биде закопан метален материјал од астероид кој во далечно минато удрил во Земјиниот природен сателит

Откриена масовна аномалија под најголемиот кратер на Mесечината

Откриена масовна аномалија под најголемиот кратер на Mесечината

Мистериозна голема маса на материјал е откриена под најголемиот кратер во нашиот сончев систем – Ејткен басенот, лоциран на јужниот пол на Месечината. Претпоставките се дека тој може да содржи метал од астероид кој се урнал на Месечината и го формирал кратерот, укажува студија направена на Универзитет Бејлор. “Замислете да земете еден куп метал, за

Откриена масовна аномалија под најголемиот кратер на Mесечината

Откриена масовна аномалија под најголемиот кратер на Mесечината

Мистериозна голема маса на материјал е откриена под најголемиот кратер во нашиот сончев систем – Ејткен басенот, лоциран на јужниот пол на Месечината. Претпоставките се дека тој може да содржи метал од астероид кој се урнал на Месечината и го формирал кратерот, укажува студија направена на Универзитет Бејлор. “Замислете да земете еден куп метал, за

Мистериозна маса пронајдена под најголемиот кратер на Месечината: Темната страна на Земјиниот сателит крие големи тајни

Мистериозна маса пронајдена под најголемиот кратер на Месечината: Темната страна на Земјиниот сателит крие големи тајни

Според истражувањето на тимот од Универзитетот Бејлор во САД, под кратерот Ајткен на јужниот пол на Месечината, би можел да биде закопан метален материјал од астероид кој во далечно минато удрил во Земјиниот природен сателит. "Замислете куп од метали, пет пати поголеми од Хаваите, да закопате под земја. Толку неочекувана маса откривме", рекол Питер