притисни ентер »

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија
Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јапонскиот парламент избра нов премиер, по повлекувањето на Шинѕо Абе поради здравствени проблеми. Нов јапонски премиер ќе биде Јошихиде Суга, долгогодишен соработник и помошник на Абе. Суга (71), досегашен главен секретар во владата на Абе, победи на изборите за претседател на владејачката Либерално-демократска партија во понеделникот, отворајќи го

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јапонскиот парламент избра нов премиер, по повлекувањето на Шинзо Абе поради здравствени проблеми. Нов јапонски премиер ќе биде Јошихиде Суга, долгогодишен соработник и помошник на Абе. Суга (71), досегашен главен секретар во владата на Шинзо Абе, победи на изборите за претседател на владејачката Либерално-демократска партија во понеделникот, отворајќи

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јапонскиот парламент избра нов премиер, по повлекувањето на Шинзо Абе поради здравствени проблеми. Нов јапонски премиер ќе биде Јошихиде Суга, долгогодишен соработник и помошник на Абе. Суга (71), досегашен главен секретар во владата на Шинзо Абе, победи на изборите за претседател на владејачката Либерално-демократска партија во понеделникот, отворајќи

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга избран за нов премиер на Јапонија

Јапонскиот парламент избра нов премиер, по повлекувањето на Шинзо Абе поради здравствени проблеми. Нов јапонски премиер ќе биде Јошихиде Суга, долгогодишен соработник и помошник на Абе. Суга (71), досегашен главен секретар во владата на Шинзо Абе, победи на изборите за претседател на владејачката Либерално-демократска партија во понеделникот, отворајќи

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата, откако неговиот претходник Шинзо Абе се повлече од премиерската функција поради здравствени причини. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот

Јошихиде Суга е избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга е избран за нов премиер на Јапонија

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер. Кандидатурата на 71-годишниот поранешен секретар на кабинетот на Шинзо Абе беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. Неговиот претходник поднесе оставка поради здравствени проблеми. Еден од главните предизвици на

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата, откако неговиот претходник Шинзо Абе се повлече од премиерската функција поради здравствени причини. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јошихиде Суга е новиот јапонски премиер

Јапонскиот Парламент го избра новиот претседател на владејачката Либерално-демократска партија, Јошихиде Суга, за нов премиер на државата. Неговата кандидатура беше поддржана од мнозинството пратеници во Долниот дом на Парламентот, кој според уставот има решавачки збор при изборот на нов премиер. За изборот на Суга гласаа 314 пратеници од вкупно 462

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Владата на Абе поднесе оставка, се очекува Парламентот да изгласа нов премиер на Јапонија

Јапонскиот премиер Шинѕо Абе и неговата Влада денеска поднесоа оставка, а Парламентот треба да гласа за кандидатурата на неговиот наследник. Долгогодишниот соработник на Абе, Јошихиде Суга (71) во понеделникот победи на изборите за претседател на владејачката Либерално демократска партија. Суга, кој повеќе години беше генерален секретар на јапонската