притисни ентер »

Трамп сака да го купи Гренланд од Данска
Трамп сака да го купи Гренланд од Данска

Трамп сака да го купи Гренланд од Данска

Американскиот претседател Доналд Трамп сака да го купи Гренланд од Данска, објави „Волстрит џурнал“. Според нив, Трамп изразил желба да го купи островот во Северниот Леден Океан, кој е автономна територија во рамките на Кралството Данска, и ги замолил неговите помошници да ја истражат таа можност. Тој за ова дури побарал став од советник во Белата

Зошто Трамп сака да го купи Гренланд

Зошто Трамп сака да го купи Гренланд

Претседателот на САД, Доналд Трамп, сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-ен-ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за првпат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени

Трамп сака да го купи Гренланд

Трамп сака да го купи Гренланд

Претседателот Доналд Трамп сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-Ен-Ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за прв пат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени со разговорите

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД, Доналд Трамп, неколку пати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска, објави „Волстрит џурнал“. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Претседателот на САД барал од своите советници да разгледаат идеја за купување на најголемиот остров на Земјата. Тој пројавил интерес за Гренланд заради

Трамп бара од Данска да го продаде Гренланд.

Трамп бара од Данска да го продаде Гренланд.

Aмериканскиот претседател Доналд Трамп сака да го купи Гренланд од Данска, објави „Волстрит џурнал“. Според нив, Трамп изразил желба да го купи островот во Северниот Леден Океан, кој е автономна територија во рамките на Кралството Данска, и ги замолил неговите помошници да ја истражат таа можност. Тој за ова дури побарал став од советник во Белата

Трамп сака да го купи Гренланд

Трамп сака да го купи Гренланд

Претседателот Доналд Трамп сака да го купи Гренланд. За ваквата намера тој во повеќе наврати контактирал со данската влада, а ваквата можност ја разгледувале и советниците во Белата куќа, изјавија два извори за Си-Ен-Ен. Интересот на Трамп за купување на Гренланд за прв пат го објави „Волстрит журнал“. Весникот објави дека луѓето запознаени со разговорите

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Tрамп заинтересиран да го купи Гренланд од Данска

Претседателот на САД Доналд Трамп неколкупати пројавувал интерес да се купи Гренланд од Данска „со различен степен на сериозност“, објави Волстрит џурнал. Весникот се повикува на неименувани извори и поранешни лица од Белата куќа. Имено, претседателот на САД барал од своите советници „да разгледаат идеја“ за купување на најголемиот остров на Земјата

Tрамп со луда идеја, ќе го купува Гренланд од Данска

Tрамп со луда идеја, ќе го купува Гренланд од Данска

Американскиот претседател Доналд Трамп има нова идеја, можеби „најгенијална“ до сега: сака да го купи Гренланд од Данска. Најголемиот остров на планетава е во сопственост на Данска која според Трамп се соочува со финансиски проблеми токму поради трошоците кои ѝ ги создава Гренланд. Според весникот Wall Street Journal, Трамп неколкупати поројавил интерес