притисни ентер »

Брајан Мeј објави песна „Нови хоризонти“
Брајан Мeј објави песна „Нови хоризонти“

Брајан Мeј објави песна „Нови хоризонти“

Гитаристот од легендарната рок група Квин, Брајан Мeј напиша песна за мисијата на НАСА – „Нови хоризонти“, при која сондата на 1 јануари 2019 достигна најдалеку во Сончевиот Систем. Музичарот ја објави песната во моментот кога сондата мина најблиску до астероидот наречен „Ултима Тул“ (Крајот на светот). Тој истакна дека песната е посветена на љубопитството