притисни ентер »

Што е “Сигнал”, конкурентската апликација на Фејсбук која ја користи и Марк Цукерберг?
Што е “Сигнал”, конкурентската апликација на Фејсбук која ја користи и Марк Цукерберг?

Што е “Сигнал”, конкурентската апликација на Фејсбук која ја користи и Марк Цукерберг?

Марк Цукерберг беше меѓу 533 милионите корисници на Фејсбук од 106 земји чии лични податоци ги објавија хакерите на еден форум. Телефонскиот број на Цукерберг, локацијата, името, датумот на раѓање, детали за бракот и корисничката лична карта на Фејсбук беа меѓу украдените лични информации. Сајбер-истражувачот Дејв Вокер потврди дека и личните податоци

Марк Цукерберг користи апликација конкурент на „What’s app“

Марк Цукерберг користи апликација конкурент на „What’s app“

Хакер од податоците на милиони корисници на „Фејсбук“ откри дека првиот човек на оваа социјална мрежа, Марк Цукерберг ја користи апликацијата за безбедни пораки „Сигнал“, која е еден од главните конкуренти на „WhatsApp“,  апликација во сопственост на „Фејсбук“ и Цукерберг. Дејв Вокер, истражувач за сајбер безбедност, открил дека Цукерберг бил меѓу

Марк Цукерберг користи апликација конкурент на „What’s app“

Марк Цукерберг користи апликација конкурент на „What’s app“

Хакер од податоците на милиони корисници на „Фејсбук“ откри дека првиот човек на оваа социјална мрежа, Марк Цукерберг ја користи апликацијата за безбедни пораки „Сигнал“, која е еден од главните конкуренти на „WhatsApp“,  апликација во сопственост на „Фејсбук“ и Цукерберг. Дејв Вокер, истражувач за сајбер безбедност, открил дека Цукерберг бил меѓу

Марк Цукерберг користи апликација што е конкурент на „What’s app“

Марк Цукерберг користи апликација што е конкурент на „What’s app“

Хакер од податоците на милиони корисници на „Фејсбук“ откри дека првиот човек на оваа социјална мрежа, Марк Цукерберг ја користи апликацијата за безбедни пораки „Сигнал“, која е еден од главните конкуренти на „WhatsApp“,  апликација во сопственост на „Фејсбук“ и Цукерберг. Дејв Вокер, истражувач за сајбер безбедност, открил дека Цукерберг бил меѓу

Марк Цукерберг користи апликација што е конкурент на WhatsApp

Марк Цукерберг користи апликација што е конкурент на WhatsApp

Првиот човек на Facebook нема некоја си посебна заштита, туку е ист како и сите обични луѓе, со оглед на тоа што хакери многу лесно му го пробиле профилот. Затоа и од страв дека ќе го снимаат во позадина без да знае, тој става трака на камерата на својот лаптоп. Сигурно корисниците очекуваат од него да ги користи само своите платформи Facebook Messenger

Хакери ги украдоа податоците на Цукерберг и ја дознаа неговата тајна

Хакери ги украдоа податоците на Цукерберг и ја дознаа неговата тајна

Меѓу 533 милиони корисници на Фејсбук чии податоци беа објавени во јавноста во еден од најголемите случаи на протекување информации во историјата, имаше и податоци за првиот човек на компанијата, Марк Цукерберг. Хакерите го открија телефонскиот број на Цукерберг, датумот и местото на раѓање, брачниот статус, корисничката лична карта, но и дека сопственикот

Хакери ги украдоа податоците од Цукерберг, на виделина неговата ТАЈНА

Хакери ги украдоа податоците од Цукерберг, на виделина неговата ТАЈНА

Меѓу 533 милиони корисници на Фејсбук чии податоци беа објавени во јавноста во еден од најголемите случаи на протекување информации во историјата, имаше и податоци за првиот човек на компанијата, Марк Цукерберг. Хакерите го открија телефонскиот број на Цукерберг, датумот и местото на раѓање, брачниот статус, корисничката лична карта, но и дека сопственикот

WhatsApp конечно би можел да ги добие двете опции што ги чекаме

WhatsApp конечно би можел да ги добие двете опции што ги чекаме

Facebook на WhatsApp конечно може да ви овозможи да користите ист профил на повеќе уреди и да ја префрлата историјата на разговори помеѓу Android и iPhone. Корисниците на паметни телефони не одлучуваат често да ги менуваат мобилните платформи, односно да го заменат Android со iPhone и обратно. Оние кои користат iPhone / Android со години, и со децении,

WhatsApp конечно би можел да ги добие долгоочекуваните опции

WhatsApp конечно би можел да ги добие долгоочекуваните опции

Фејсбук на WhatsApp конечно може да ви овозможи да користите ист профил на повеќе уреди и да ја менувате историјата на разговор помеѓу Android и iPhone. Корисниците на паметни телефони не одлучуваат често да ги менуваат мобилните платформи, односно да го заменат Android со iPhone и обратно. Оние кои користат iPhone / Android со години, и со децении,

Хакери ги украле и податоците на Цукерберг: Откриено е дека ја користи конкурентската апликација!

Хакери ги украле и податоците на Цукерберг: Откриено е дека ја користи конкурентската апликација!

Меѓу 533-те милиони корисници на “Facebook” чии податоци се јавно објавени во еден од најголемите случаи на протекување во историјата, се најдоа и личните податоци на првиот човек на компанијата, Марк Цукерберг. Хакерите го откриле телефонскиот број на Цукерберг, датумот и местото на раѓање, брачниот статус, корисничкиот ИД, како и тоа дека сопственикот