притисни ентер »

Димитров на состанок на Глобалната коалиција за борба со тероризмот и исламската држава

Димитров на состанок на Глобалната коалиција за борба со тероризмот и исламската држава

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска учествуваше на состанокот на земјите членки на Глобалната коалиција предводена од САД, за борба против тероризмот и исламската држава, во рамки на вториот работен ден на Самитот, на покана на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и државниот секретар на САД, Мајк Помпео. – Во оваа прилика

Министерот Димитров на средби во рамките на  Самитот на НАТО

Министерот Димитров на средби во рамките на Самитот на НАТО

Во оваа прилика, министерот Димитров, презентирајќи ги пред своите колеги преземените национални активности за справување на заканите од тероризмот и насилниот екстремизам, ја истакна цврстата заложба на Република Македонија, како 30-та земја членка на НАТО, активно да продолжи со својот придонес во поддршката на меѓународната заедница и Глобалната

Димитров на состанок на Глобалната коалиција за борба со тероризмот и исламската држава

Димитров на состанок на Глобалната коалиција за борба со тероризмот и исламската држава

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска учествуваше на состанокот на земјите членки на Глобалната коалиција предводена од САД, за борба против тероризмот и исламската држава, во рамки на вториот работен ден на Самитот, на покана на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и државниот секретар на САД, Мајк Помпео. - Во оваа прилика

Димитров на состанок на  Глобалната коалиција за борба со тероризмот и исламската држава

Димитров на состанок на Глобалната коалиција за борба со тероризмот и исламската држава

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска учествуваше на состанокот на земјите членки на Глобалната коалиција предводена од САД, за борба против тероризмот и исламската држава, во рамки на вториот работен ден на Самитот, на покана на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и државниот секретар на САД,

Средба Димитров - Сејлс на Самитот на НАТО во Брисел

Средба Димитров - Сејлс на Самитот на НАТО во Брисел

Шефот на дипломатијата Никола Димитров, кој е дел од македонската владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев на Самитот на НАТО во Брисел, денеска оствари билатерална средба со Координаторот во Стејт Департментот на САД за борба против тероризмот, Натан Сејлс. Како што соопшти МНР, на средбата двајцата меѓусебно се информирале за меѓународните

Димитров се сретна со Сејлс на самитот на НАТО

Димитров се сретна со Сејлс на самитот на НАТО

Како што соопшти МНР ,во рамки на првиот работен ден на самитот, Министерот Димитров оствари билатерална средба со Координаторот во Стејт Департментот на САД за борба против тероризмот, Натан Сејлс , на која меѓусебно се информираа за меѓународните активности и поддршката која Република Македонија ја дава на Глобалната коалиција за борба против тероризмот

Димитров-Сејлс: Македонија ја поддржува Глобалната коалиција за борба против тероризмот

Димитров-Сејлс: Македонија ја поддржува Глобалната коалиција за борба против тероризмот

Меѓународните активности и поддршката која Македонија ја дава на Глобалната коалиција за борба против тероризмот, беа во фокусот на билатералната средба што ја остварија министерот  за надворешни работи, Никола Димитров и Координаторот во Стејт Департментот на САД за борба против тероризмот, Натан Сејлс, во рамки на првиот ден од НАТО Самитот. „Димитров,

Македонија ја поддржува Глобалната коалиција за борба против тероризмот

Македонија ја поддржува Глобалната коалиција за борба против тероризмот

Шефот на дипломатијата Никола Димитров, кој е дел од македонската владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев на Самитот на НАТО во Брисел, денеска оствари билатерална средба со Координаторот во Стејт Департментот на САД за борба против тероризмот, Натан Сејлс. Како што соопшти МНР, на средбата двајцата меѓусебно се информирале за меѓународните

Димитров-Сејлс: Македонија ја поддржува Глобалната коалиција за борба против тероризмот

Димитров-Сејлс: Македонија ја поддржува Глобалната коалиција за борба против тероризмот

Меѓународните активности и поддршката која Македонија ја дава на Глобалната коалиција за борба против тероризмот, беа во фокусот на билатералната средба што ја остварија министерот  за надворешни работи, Никола Димитров и Координаторот во Стејт Департментот на САД за борба против тероризмот, Натан Сејлс, во рамки на првиот ден од НАТО Самитот. „Димитров,

Средба Димитров – Сејлс на Самитот на НАТО во Брисел

Средба Димитров – Сејлс на Самитот на НАТО во Брисел

Шефот на дипломатијата Никола Димитров, кој е дел од македонската владина делегација предводена од премиерот Зоран Заев на Самитот на НАТО во Брисел, денеска оствари билатерална средба со Координаторот во Стејт Департментот на САД за борба против тероризмот, Нејтан Сејлс. Како што соопшти МНР, на средбата двајцата меѓусебно се информирале за меѓународните