притисни ентер »

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели, ние сакаме слобода и самостојност

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели, ние сакаме слобода и самостојност

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Зоран Заев за неговите изјави дадени во Брисел, велејќи дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека Србија ќе остане воено неутрална и слободна земја. За време на самитот на НАТО во Брисел, Заев рече дека се надева оти решението со Грција ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат

Вулин му одговори на Заев: Македонија и Србија немаат исти цели – ние одлучуваме сами, не сакаме во НАТО

Вулин му одговори на Заев: Македонија и Србија немаат исти цели – ние одлучуваме сами, не сакаме во НАТО

Откако македонскиот премиер Зоран Завв ги повика Србија и Косово да продолжат со дијалогот, спрскиот министер за одбрана му одговори дека Заев треба да знае оти нема Косово и Србија, туку само Србија. – Заев мора да знае дека нема Косово и Србија, туку само Србија и територија под привремена управа на ОН во склад со резолуцијата 1244, рече Вулин. –

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Зоран Заев за неговите изјави дадени во Брисел, велејќи дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека Србија ќе остане воено неутрална и слободна земја. За време на самитот на НАТО во Брисел, Заев рече дека се надева оти решението со Грција ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат

Вулин со одговор до Заев дека Србија нема исти цели како Македонија

Вулин со одговор до Заев дека Србија нема исти цели како Македонија

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин денеска изјави дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека неговата земја ќе остане воено неутрална и слободна. За време на самитот на НАТО во Брисел, премиерот Зоран Заев рече дека се надева оти решението со Грција ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат со дијалогот. „Заев мора да знае дека не

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели, ние сакаме слобода и самостојност

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели, ние сакаме слобода и самостојност

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Зоран Заев за неговите изјави дадени во Брисел, велејќи дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека Србија ќе остане воено неутрална и слободна земја. За време на самитот на НАТО во Брисел, Заев рече дека се надева оти решението со Грција ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Зоран Заев за неговите изјави дадени во Брисел, велејќи дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека Србија ќе остане воено неутрална и слободна земја. За време на самитот на НАТО во Брисел, Заев рече дека се надева оти решението со Грција ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат

Вулин му врати на Заев: Ние сакаме слобода и самостојност

Вулин му врати на Заев: Ние сакаме слобода и самостојност

Српскиот министер за одбрана, Александар Вулин денеска изјави дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека неговата земја ќе остане воено неутрална и слободна. „Заев мора да знае дека не постојат Србија и Косово, туку постои само Србија и територија која е под привремена управа на Обединетите нации, во согласност со резолуцијата 1.244. Македонија

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Заев

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Заев

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Зоран Заев за неговите изјави дадени во Брисел, велејќи дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека Србија ќе остане воено неутрална и слободна земја. За време на самитот на НАТО во Брисел, Заев рече дека се надева оти решението со Грција ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели, ние сакаме слобода и самостојност

Вулин: Македонија и Србија немаат исти цели, ние сакаме слобода и самостојност

Српскиот министер за одбрана Александар Вулин му одговори на премиерот Зоран Заев за неговите изјави дадени во Брисел, велејќи дека Македонија и Србија немаат исти цели и дека Србија ќе остане воено неутрална и слободна земја. За време на самитот на НАТО во Брисел, Заев рече дека се надева оти решението со Грција ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат