притисни ентер »

Научниците успеале да создадат персонализирана вакцина против рак
Научниците успеале да создадат персонализирана вакцина против рак

Научниците успеале да создадат персонализирана вакцина против рак

Првиот пат кога некој од раководството на „Џинтех“ ја предложил идејата за персонализирана вакцина против ракот, истата не поминала добро. - Мислев дека ќе се крене бунт - се сеќава Ира Мелман, тогашниот шеф на истражувачкиот оддел за онкологија во „Џинтех“. Тој слушнал како еден член на комисијата пред која го изложувале случајот со соработникот,