притисни ентер »

Имате мачнини за време на возењето: Зошто се појавува, како да го спречите
Имате мачнини за време на возењето: Зошто се појавува, како да го спречите

Имате мачнини за време на возењето: Зошто се појавува, како да го спречите

Болеста на движење се јавува кај многу луѓе кога патуваат со автомобил или друго возило. Најмногу ги погодува малите деца и трудниците кои патуваат како патници, но може да се случи секому. Некои истражувања покажале дека 18 отсто од луѓето продолжуваат да го имаат овој проблем и во зрелата возраст. И покрај бројните студии на оваа тема, сè уште не