притисни ентер »

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО
Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

Најтешкиот дел овие две години беше да се направат многу компромиси, но цврсто да гледаме во иднината. За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО и ќе ги затвориме сите дилеми за иднината на државата. Едно од очекувањата беше и почеток на преговори со ЕУ. Направивме се што требаше да направиме, и во реформите и сите услови

Спасовски: За многу скоро ќе бидеме 30-та членка на НАТО

Спасовски: За многу скоро ќе бидеме 30-та членка на НАТО

Најтешкиот дел овие две години беше да се направат многу компромиси, но цврсто да гледаме во иднината. За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО и ќе ги затвориме сите дилеми за иднината на државата. Најтешкиот дел овие две години беше да се направат многу компромиси, но цврсто да гледаме во иднината. За многу скоро време

Спасовски : За две и пол години отворивме нови 54.000 работни места, пред се во приватниот сектор, економските политики даваат резултат

Спасовски : За две и пол години отворивме нови 54.000 работни места, пред се во приватниот сектор, економските политики даваат резултат

Тоа не значи само намалување на невработеноста, туку тоа се повеќе пари во пензискиот фонд, повеќе пари за социјална заштита, подобрување на животниот стандард за повеќе граѓани, порача потпретседателот на СДСМ Оливер Спасовски на трибина во Охрид. Пред присутните Спасовски истакна дека концептот за раст на платите и намалување на невработеноста е

За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30. членка на НАТО

За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30. членка на НАТО

Најтешкиот дел овие две години беше да се направат многу компромиси, но цврсто да гледаме во иднината. За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО и ќе ги затвориме сите дилеми за иднината на државата. Едно од очекувањата беше и почеток на преговори со ЕУ. Направивме се што требаше да направиме, и во реформите и сите услови

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

– Најтешкиот дел овие две години беше да се направат многу компромиси, но цврсто да гледаме во иднината. За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО и ќе ги затвориме сите дилеми за иднината на државата. Едно од очекувањата беше и почеток на преговори со ЕУ. Направивме се што требаше да направиме, и во реформите и сите услови

Спасовски на трибина во Охрид: За две и пол години отворивме нови 54.000 работни места, пред се во приватниот сектор, економските политики даваат резултат

Спасовски на трибина во Охрид: За две и пол години отворивме нови 54.000 работни места, пред се во приватниот сектор, економските политики даваат резултат

За две и пол години отворивме над 54.000 нови работни места. Тоа не значи само намалување на невработеноста, туку тоа се повеќе пари во пензискиот фонд, повеќе пари за социјална заштита, подобрување на животниот стандард за повеќе граѓани, порача потпретседателот на СДСМ Оливер Спасовски на трибина во Охрид. Пред присутните Спасовски истакна дека концептот

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

Најтешкиот дел овие две години беше да се направат многу компромиси, но цврсто да гледаме во иднината. За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО и ќе ги затвориме сите дилеми за иднината на државата. Едно од очекувањата беше и почеток на преговори со ЕУ. Направивме се што требаше да направиме, и во реформите и сите услови

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

Спасовски: За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

СДСМ вечерва одржана трибина во Охрид во рамки на партискиот караван „На прав пат". Најтешкиот дел овие две години беше да се направат многу компромиси, но цврсто да гледаме во иднината. За многу скоро време Северна Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО и ќе ги затвориме сите дилеми за иднината на државата. Едно од очекувањата беше и почеток на преговори

Спасовски: 11 години ВМРО-ДПМНЕ ги лажеше стечајците, ние за само две години ги обезбедивме сите стечајни работници

Спасовски: 11 години ВМРО-ДПМНЕ ги лажеше стечајците, ние за само две години ги обезбедивме сите стечајни работници

За две и пол години целосно го реализиравме столбот од програмата кој враќа пари кај граѓаните, ја укинавме радиодифузната такса, ја вративме евтината тарифа на струјата, ја покачивме минималната плата, посочи потпретседателот на СДСМ, Оливер Спасовски на трибина во Охрид. Спасовски се осврна на трајното решавање на проблемот со стечајните работници

Спасовски: 11 години ВМРО-ДПМНЕ ги лажеше и профитираше на несреќата на стечајците, ние за само две и пол години го решивме овој проблем

Спасовски: 11 години ВМРО-ДПМНЕ ги лажеше и профитираше на несреќата на стечајците, ние за само две и пол години го решивме овој проблем

Потпретседателот на СДСМ, Оливер Спасовски на граѓанската трибина „На прав пат“ во Охрид се осврна на трајното решавање на проблемот со стечајните работници за само 2 години од преземањето на одговороноста од страна на СДСМ. -Ветивме дека ќе го решиме проблемот со стечајците и денес речиси 12.000 стечајци добиваат месечен надомест. 11 години ВМРО-ДПМНЕ