притисни ентер »

Дубаи први во светот лансираат летечко такси
Дубаи први во светот лансираат летечко такси

Дубаи први во светот лансираат летечко такси

На бројните атракции во Дубаи наскоро ќе биде додадена уште една – возење со летечки такси. Компанијата за развој на вакви авиони, Joby Aviation и Обединетите Арапски Емирати потпишаа договор за лансирање на ваков авиопревоз и се договорија во наредните шест години над Дубаи да летаат само авионските такси на Joby. По првиот пилотски лет минатата година,

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Обединетите Арапски Емирати вчера потпишаа договор за првата услуга за летачко такси до 2026 година. Дубаи, на тој начин, ќе стане првиот град во светот којшто ќе нуди комерцијално електрично летачко такси, се вели во соопштението од властите. Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ ( Joby Aviation

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ (Joby Aviation S4) ќе може да прими пилот и четворица патници. Предност е и нултата емисија на издувни гасови. Таксито, со максимален опсег на лет од 161 километар и максимална брзина од 320 километри на час, ќе биде достапно во близина на Меѓународниот аеродром

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ (Joby Aviation S4) ќе може да прими пилот и четворица патници. Предност е и нултата емисија на издувни гасови. Таксито, со максимален опсег на лет од 161 километар и максимална брзина од 320 километри на час, ќе биде достапно во близина на Меѓународниот аеродром

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ (Joby Aviation S4) ќе може да прими пилот и четворица патници. Предност е и нултата емисија на издувни гасови. Таксито, со максимален опсег на лет од 161 километар и максимална брзина од 320 километри на час, ќе биде достапно во близина на Меѓународниот аеродром

🎥 КАДЕ АКО НЕ ВО ДУБАИ? Летечко такси ќе ве носи на аеродром за 10 минути

🎥 КАДЕ АКО НЕ ВО ДУБАИ? Летечко такси ќе ве носи на аеродром за 10 минути

Обединетите Арапски Емирати вчера потпишаа договор за првата услуга за летечко такси до 2026 година. Дубаи ќе стане првиот град во светот којшто ќе нуди комерцијално електрично летечко такси, соопштија властите. Такси леталото се вика „Џоби евиејшн С-4“ (Joby Aviation S4) и има капацитет за еден пилот и четворица патници. Таксито, со максимален опсег

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ (Joby Aviation S4) ќе може да прими пилот и четворица патници. Предност е и нултата емисија на издувни гасови. Таксито, со максимален опсег на лет од 161 километар и максимална брзина од 320 километри на час, ќе биде достапно во близина на Меѓународниот аеродром

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Обединетите Арапски Емирати вчера потпишаа договор за првата услуга за летачко такси до 2026 година. Дубаи, на тој начин, ќе стане првиот град во светот којшто ќе нуди комерцијално електрично летачко такси, се вели во соопштението од властите. Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ ( Joby Aviation

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Обединетите Арапски Емирати вчера потпишаа договор за првата услуга за летачко такси до 2026 година. Дубаи, на тој начин, ќе стане првиот град во светот којшто ќе нуди комерцијално електрично летачко такси, се вели во соопштението од властите. Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ (Joby Aviation

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Дубаи првиот град со летачко такси до 2026 година

Обединетите Арапски Емирати вчера потпишаа договор за првата услуга за летачко такси до 2026 година. Дубаи, на тој начин, ќе стане првиот град во светот којшто ќе нуди комерцијално електрично летачко такси, се вели во соопштението од властите. Државната новинската агенција на Емиратите објави на платформата „X“ дека „Џоби евиејшн С-4“ (Joby Aviation