притисни ентер »

Најлошите лозинки кои можете да ги имате: Лесно е да се пробијат и затоа променете ги веднаш!
Најлошите лозинки кои можете да ги имате: Лесно е да се пробијат и затоа променете ги веднаш!

Најлошите лозинки кои можете да ги имате: Лесно е да се пробијат и затоа променете ги веднаш!

Free zone Најлошите лозинки кои можете да ги имате: Лесно е да се пробијат и затоа променете ги веднаш! ноември 21, 2020 Share Сподели на Фејсбук Сподели на Твитер Pinterest Е-пошта Секоја година се објавува список со најнебезбедните лозинки што можете да ги имате на вашите налози на Интернет. И оваа година излезе списокот со 200те најчести, а исто

Ова е листата на топ 20 најлоши лозинки за 2020 година

Ова е листата на топ 20 најлоши лозинки за 2020 година

Во последно време, големите компании преземаат различни чекори за да ги обезбедат своите системи. Приватноста и безбедноста на интернет стануваат сè поголем проблем, но се чини дека некои не се грижат толку за нивната безбедност и приватност затоа што лозинките што ги користат на разни профили се трагично наивни. Порталот NordPass објави список со

Топ 10 најлоши лозинки за 2020-та година: Проверете дали и вашата лозинка е меѓу нив

Топ 10 најлоши лозинки за 2020-та година: Проверете дали и вашата лозинка е меѓу нив

Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои беа изложени на јавноста после низа на хакерски напади. Од нив направија листа од 10-те најчесто користени лозинки кои се најранливи на хакерски напади. Повеќе од половина од „протечените“ лозинки се повторуваат по неколку илјади и милиони пати, односно 56%. Од друга страна, 44% од

Ова се 10те најлоши лозники за 2020 година – избегнувајте ги

Ова се 10те најлоши лозники за 2020 година – избегнувајте ги

ИЗВОР Скопје24 | ноември 20, 2020 Компанијата Nordpass направи листа од 10 најчести лозинки кои биле најлесни за хакерски напад. Повеќе од половина од лозинките биле повторени од неколку десетици до неколку милиони пати, или 56%. Од друга страна, само 44% од лозинките биле единствени, односно не биле повторени никаде. Повеќето лозинки од Топ 10 листата

Во никој случај не ги користете овие лозинки: Хакерите веднаш можат да ви ги пробијат

Во никој случај не ги користете овие лозинки: Хакерите веднаш можат да ви ги пробијат

Повеќе од половина од лозинките биле повторени од неколку десетици до неколку милиони пати, или 56%. Од друга страна, само 44% од лозинките биле единствени, односно не биле повторени никаде. Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои биле изложени на јавноста по хакерските напади. Од тоа, тие направија листа со 10 од оние кои

Топ 10 најлоши лозинки за 2020-та година: Проверете дали и вашата лозинка е меѓу нив

Топ 10 најлоши лозинки за 2020-та година: Проверете дали и вашата лозинка е меѓу нив

Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои беа изложени на јавноста после низа на хакерски напади. Од нив направија листа од 10-те најчесто користени лозинки кои се најранливи на хакерски напади. Повеќе од половина од „протечените“ лозинки се повторуваат по неколку илјади и милиони пати, односно 56%. Од друга страна, 44% од

Ако користите некоја од овие лозинки, веднаш променете ја!

Ако користите некоја од овие лозинки, веднаш променете ја!

Компанијата NordPass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки изложени во јавност, по откриени од хакерски напади. Од нив направи листа со десетте најчесто употребувани лозинки. Повеќе од половината лозинки се повторуваат по неколку десетици до неколку милиони пати, односно 56 проценти. Од друга страна, само 44 проценти од лозинките биле уникатни,

Ако користите некоја од овие популарни лозинки, веднаш променете ја

Ако користите некоја од овие популарни лозинки, веднаш променете ја

Секоја година се објавуваат списоци со најкористените лозинки и речиси секогаш станува збор за лозинки што секој може без проблем да ги пробие. Ако знаете нечие корисничко име, тогаш сигурно ќе го знаете и пасвордот, а не треба да сте хакер за тоа. Компанијата NordPass објави список со 200 најчесто користени лозинки за оваа година и не е тешко да се

Топ 10 најлоши лозинки за 2020 година

Топ 10 најлоши лозинки за 2020 година

Компанијата Nordpass анализираше повеќе од 275 милиони лозинки кои биле изложени на јавноста по хакерските напади. Од тоа, тие направија листа со 10 од оние кои се најчести, па затоа, поради безбедносни причини, би било добро да проверите дали вашата лозинка не е меѓу нив. Повеќе од половина од „протечените“ лозинки биле повторени од неколку десетици