притисни ентер »

Уметници од сите области пријавете се: Тече конкурсот за „Звуците на чаршијата“
Уметници од сите области пријавете се: Тече конкурсот за „Звуците на чаршијата“

Уметници од сите области пријавете се: Тече конкурсот за „Звуците на чаршијата“

До 15 август трае конкурсот на Културно информативниот центар за манифестацијата „Звуците на чаршијата“. Повикот е до сите уметници од различни области да испратат свои проекти. Адресата каде пријавите можат да се доставуваат е [email protected] Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис на проектот, програма која ќе ја изведуваат,

КИЦ повикува на учество во манифестацијата „Звуците на Чаршијата“

КИЦ повикува на учество во манифестацијата „Звуците на Чаршијата“

Културно информативниот центар (КИЦ) распиша конкурс и ги повикува сите уметници од различни области да конкурираат за манифестацијата Звуците на Чаршијата“, 2020 година. Како што информираат од Градот, конкурсот ќе трае до 15 август 2020 година. Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис на проектот, програма која ќе ја изведуваат,

Објавен конкурс до уметниците за „Звуците на Чаршијата“

Објавен конкурс до уметниците за „Звуците на Чаршијата“

Културно Информативниот Центар - Скопје ги повика сите уметници од различни области да конкурираат за манифестацијата „Звуците на Чаршијата“ за оваа 2020 година. Заинтересираните страни треба да испратат кратка биографија, опис на проектот, програма која ќе ја изведуваат, слики кои ќе бидат изложени, фотографии, литературни дела, итн. Конкурсот ќе