притисни ентер »

Најсилниот антиоксиданс во природата: Овој минерал штити од канцер, го чува срцето и го зајакнува имунитетот! Eве во кои намирници најмногу го има!
Најсилниот антиоксиданс во природата: Овој минерал штити од канцер, го чува срцето и го зајакнува имунитетот! Eве во кои намирници најмногу го има!

Најсилниот антиоксиданс во природата: Овој минерал штити од канцер, го чува срцето и го зајакнува имунитетот! Eве во кои намирници најмногу го има!

Селенот е есенцијален минерал кого во организмот го има во траги, но неопходен е за живот и за нормално функционирање на организмот. Медицински гледано, микроелементите му се потребни на телото во исклучително мали количини, помалку од 50 мг на ден. Недостигот на тие елементи, од друга страна, може да предизвика сериозни физиолошки нарушувања во организмот

Неопходен елемент за здравјето: Овој минерал штити од канцер, го чува срцето и го зајакнува имунитетот!

Неопходен елемент за здравјето: Овој минерал штити од канцер, го чува срцето и го зајакнува имунитетот!

Најмногу селен има во пивскиот квасец и во пченичните никулци, јаткастите плодови, како што се бразилскиот орев и домашните ореви, како и во јајцата, путерот, сојата, рибата (туна, бакалар и харинга), морските плодови, лукот, интегралните производи од цело зрно, овесната каша и сончогледовото семе. Селенот е есенцијален минерал кој во организмот се

Најмоќниот антиоксиданс во природата: Овој минерал штити од канцер, го чува срцето и го зајакнува имунитетот

Најмоќниот антиоксиданс во природата: Овој минерал штити од канцер, го чува срцето и го зајакнува имунитетот

Селенот е есенцијален минерал кој во организмот се наоѓа во траги, но е неопходен за живот и за нормално функционирање на организмот. Медицински гледано, микроелементите му се потребни на телото во исклучително мали количини, помалку од 50 мг. на ден. Недостигот од тие елементи, од друга страна, може да предизвика сериозни физиолошки нарушувања во