притисни ентер »

,,Родова еднаквост“
,,Родова еднаквост“

,,Родова еднаквост“

Нема да запреме со спроведување  на политиките за родова еднаквост  се додека не обезбедиме  девојките и жените да  имаат апсолутно еднакво право да напредуваат во нивните работни кариери и да бидат избирани на највисоки работни позиции,  изјави премиерот Зоран Заев во обраќањето на  третата  меѓународна  конфренција  ,,Жените во индустријата“ што

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „Жени во индустријата“, на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа Потсостојбите во компаниите и организациите во врска со родовата еднаквост во насока на подобрување на продуктивноста и општите перформанси

Конференција: Општествата да даваат еднакви можности и да ги користат сите потенцијали

Конференција: Општествата да даваат еднакви можности и да ги користат сите потенцијали

Туку и за борбата на девојките и жените во справување на предизвиците со кои се соочуваат, како насилството, дискриминацијата и сиромаштијата. Ова се генерално пораките што ги испратија дел од учесниците на меѓународната конференција „жени во индустријата“ која се одржува денеска и утре во Скопје

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „ Жени во индустријата“ , на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и организациите во врска со родовата еднаквост во насока на подобрување на продуктивноста и општите перформанси

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „Жени во индустријата“, на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и организациите во врска со родовата еднаквост во насока на подобрување на продуктивноста и општите перформанси

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „ Жени во индустријата“ , на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и организациите во врска со родовата еднаквост во насока на подобрување на продуктивноста и општите перформанси

Заев на конференцијата „Жени во индустрија“: Кога жените губат, сите губиме

Заев на конференцијата „Жени во индустрија“: Кога жените губат, сите губиме

Економски силни девојки и жени полесно ќе го остваруваат нивното природно право да бидат еднакви во изборот на работни места и да бидат на раководни позиции, изјави премиерот Зоран Заев, кој денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост”, организирана од страна

Во Македонија родовата еднаквост се почитува, освен за врвните позиции

Во Македонија родовата еднаквост се почитува, освен за врвните позиции

Родовата еднаквост е присутна во Македонија. Жените подеднакво можат да се вработат и да земаат за иста позиција иста плата како и мажите. Но, состојбата е полоша кога станува збор за вршење на најодговорните позиции. Имаме впечаток дека жените се добри студенти, завршуваат факултети дури и на напредуваат научно, но кога станува збор добивање на топ

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопјезапочна дводневната меѓународна конференција „ Жени во индустријата“ ,на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и организациите во врска со родовата еднаквост во насока на подобрување на продуктивноста и општите перформанси

Заев на конференцијата „Жени во индустрија“: Кога жените губат, сите губиме

Заев на конференцијата „Жени во индустрија“: Кога жените губат, сите губиме

Економски силни девојки и жени полесно ќе го остваруваат нивното природно право да бидат еднакви во изборот на работни места и да бидат на раководни позиции, изјави премиерот Зоран Заев, кој денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост”, организирана од страна