притисни ентер »

Old Fashioned – пијалок за вистински џентлмени
Old Fashioned – пијалок за вистински џентлмени

Old Fashioned – пијалок за вистински џентлмени

Доаѓа пролетта и сонцето, а со тоа и уживањето во добар коктел. Името на овој коктел можеби е Old Fashioned (старомоден), но овој коктел никако не излегува од мода и не старее. Тој прв пат е направен уште во далечниот 19 век, а од тогаш добар бурбон, шеќер, билен ликер и портокал се состојките кои ги прават овој коктел. Не знаеме дали привлечноста