притисни ентер »

Појадокот меѓу 7 фактори кои го зголемуваат животниот век
Појадокот меѓу 7 фактори кои го зголемуваат животниот век

Појадокот меѓу 7 фактори кои го зголемуваат животниот век

Луѓето кои учествувале во истражувањето и не појадувале редовно – имале 50 отсто зголемен ризик од смрт во споредба со оние кои не го прескокнале првиот оброк наутро. Интересно е тоа што кај оваа група постари Американци, долговечноста била подеднакво зависна од јадење добар појадок, како и од непушење и редовно вежбање. Во ова истражување е откриен

Појадокот меѓу 7 фактори кои го зголемуваат животниот век

Појадокот меѓу 7 фактори кои го зголемуваат животниот век

Има многу што работат наутро, а не се ранобудни, па постојано брзаат и немаат време да изедат нешто брзо. Можеби мислат дека добиваат неколку минути повеќе во текот на денот, но, како што тврди истражувањето, грешат – затоа што прескокнувањето на појадокот го скратува животниот век. Докторите Недра Белок и Лестер Бреслоу беа меѓу првите истражувачи

Што се случува во организмот ако не доручкуваме: Научниците ги решиле заблудите

Што се случува во организмот ако не доручкуваме: Научниците ги решиле заблудите

Сигурно не можеме да негираме дека има многу луѓе кои го прескокнуваат појадокот, секој од свои причини. Има многу што работат наутро, а не се ранобудни, па постојано брзаат и немаат време да изедат нешто брзо. Можеби мислат дека добиваат неколку минути повеќе во текот на денот, но, како што тврди истражувањето, грешат – затоа што прескокнувањето на