притисни ентер »

НЕ ПРЕТЕРУВАЈТЕ СО СОЛТА Вообичаениот зачин може да го зголеми ризикот од рак на желудник за 40 отсто
НЕ ПРЕТЕРУВАЈТЕ СО СОЛТА Вообичаениот зачин може да го зголеми ризикот од рак на желудник за 40 отсто

НЕ ПРЕТЕРУВАЈТЕ СО СОЛТА Вообичаениот зачин може да го зголеми ризикот од рак на желудник за 40 отсто

Истражувачите од Центарот за јавно здравје на Универзитетот во Виена откриле дека луѓето кои додаваат сол во повеќето оброци имаат 41 отсто поголеми шанси да развијат рак на желудникот отколку оние кои го користат тој зачин штедливо. Претходните студии во Кина, Јапонија и Кореја ја поврзаа солената исхрана со ракот на желудникот – но ова е една од

Ново откритие: Вообичаениот зачин може да го зголеми ризикот од рак на желудник за 40 отсто

Ново откритие: Вообичаениот зачин може да го зголеми ризикот од рак на желудник за 40 отсто

Истражувачите од Центарот за јавно здравје на Универзитетот во Виена откриле дека луѓето кои додаваат сол во повеќето оброци имаат 41 отсто поголеми шанси да развијат рак на желудникот отколку оние кои го користат тој зачин штедливо. Претходните студии во Кина, Јапонија и Кореја ја поврзаа солената исхрана со ракот на желудникот – но ова е една од

Ново откритие: Вообичаен зачин може да го зголеми ризикот од рак на желудникот за 40 проценти

Ново откритие: Вообичаен зачин може да го зголеми ризикот од рак на желудникот за 40 проценти

Истражувачите од Центарот за јавно здравје на Универзитетот во Виена откриле дека луѓето кои додаваат сол во повеќето оброци имаат 41 отсто поголеми шанси да развијат рак на желудникот отколку оние кои го користат тој зачин штедливо. Претходните студии во Кина, Јапонија и Кореја ја поврзаа солената исхрана со ракот на желудникот – но ова е една од

Истражување од Виена: Прекумерното користење на овој значи носи поголем ризик од рак на желудникот!

Истражување од Виена: Прекумерното користење на овој значи носи поголем ризик од рак на желудникот!

Истражувачи од Центарот за јавно здравство при Универзитетот во Виена откриле дека луѓето кои додаваат сол во поголемиот дел од своите оброци имаат дури 41 отсто поголема веројатност да развијат рак на желудникот, во споредба со оние што користат сол поретко, пишува „Живим“ . Претходни студии од Кина, Јапонија и Кореја веќе го поврзуваа солениот начин