притисни ентер »

ТИТАНИК ТОНЕ: Сведоците на Лиле Стефанова со контроверзни и контрадикторни одговори
ТИТАНИК ТОНЕ: Сведоците на Лиле Стефанова со контроверзни и контрадикторни одговори

ТИТАНИК ТОНЕ: Сведоците на Лиле Стефанова со контроверзни и контрадикторни одговори

Продолжуваат контроверзиите и контрадикторностите на сведоците на обвинителката Лиле Стефанова во случајот Титаник. Денешните сведочења беа целосно спротивни на тезите од Стефанова или целосно се разликуваа од претходните сведочења на истите сведоци. Имено, сведокот Виолета Димитровска изнесе период на работење април 2014 -април 2015 што е целосно

ТИТАНИК ТОНЕ: Сведоците на Лиле Стефанова со контроверзни и контрадикторни одговори

ТИТАНИК ТОНЕ: Сведоците на Лиле Стефанова со контроверзни и контрадикторни одговори

Продолжуваат контроверзиите и контрадикторностите на сведоците на обвинителката Лиле Стефанова во случајот Титаник. Денешните сведочења беа целосно спротивни на тезите од Стефанова или целосно се разликуваа од претходните сведочења на истите сведоци. Имено, сведокот Виолета Димитровска изнесе период на работење април 2014 -април 2015 што е целосно

Случај „Титаник“: Стотици лични карти се штанцале за граѓани од Албанија и Косово

Случај „Титаник“: Стотици лични карти се штанцале за граѓани од Албанија и Косово

Жители од албанското село Пустец и областа Гора без комплетни документи добивале лични карти во општина Центар. Ги сликале во полициската станица Беко, а наредбите ги спроведувале началници, советици кои го давале одобрението, но и оние кои ги фотографирале. Посредникот кој ги носел на сликање е обвинетиот Мунир Пепиќ кој бил пратен од „горе“. Ова

Сведок во „Титаник“: Се печателе лични карти на принципот „прими-предај“ без прашувања

Сведок во „Титаник“: Се печателе лични карти на принципот „прими-предај“ без прашувања

Сведок во „Титаник“: Се печателе лични карти на принципот „прими-предај“ без прашувања Феркус Али и Али Емес во 2013-та сликале и испечатиле над 500 лични карти на жители на општина Пустец и од местото Гора во Косово. Тие не се гонат кривично во предеметот на СЈО, „Титаник“ за изборни нерегуларности туку денеска во судницата беа повикани од обвинителката

За парламентарните и претседателските избори во 2014 се печателе купови државјанства на македонци од Албанија, зад шалтер ги носел Мунир Пепиќ

За парламентарните и претседателските избори во 2014 се печателе купови државјанства на македонци од Албанија, зад шалтер ги носел Мунир Пепиќ

Судењето за „Титаник“, за изборни измами, злосторничко здружување, поткуп, закани, злоупотреби на функциите и други кривични дела поврзани со серија изборни циклуси, заклучно со парламентарните и претседателските во 2014 година, денеска се задржа на незаконското издавање на државјанства и лични карти на граѓани од Албанија. Откако им беа групно издавани

Немаше никаква присила од обвинетите – сведоците на Лиле контра нејзините тези

Немаше никаква присила од обвинетите – сведоците на Лиле контра нејзините тези

Немаше никаква присила од обвинетите – сведоците на Лиле контра нејзините тези Вториот дел од денешното рочиште од случајот Титаник донесе на површина уште поголеми контроверзи наспроти тезата на обвинението. Сведокот Дафинка Петковска која во 2012 и 2013 била референт за определување матичен број кажа дека ургенции за побрзо определување на матичен

Сведоците на СЈО Виолета Димитровска и Оливера Димчова повторно со контрадикторни ставови за „Титаник“

Сведоците на СЈО Виолета Димитровска и Оливера Димчова повторно со контрадикторни ставови за „Титаник“

Сведоците на СЈО Виолета Димитровска и Оливера Димчова повторно со контрадикторни ставови за „Титаник“ На денешното рочиште за случајот Титаник сведоците на Лиле Стефанова, Виолета Димитровска и Оливера Димчова изнесоа контрадикторни ставови во судницата. Виолета Димитровска изнесе период на работење април 2014-април 2015 што е целосно различен период

Вработен во МВР: Прво сликавме граѓани од Косово, па од Пустец, незаконски се изработија од 500 до 600 лични карти

Вработен во МВР: Прво сликавме граѓани од Косово, па од Пустец, незаконски се изработија од 500 до 600 лични карти

На денешното рочиште за случајот „Титаник“ сведочеа неколку сведоци вработени во МВР, кои појаснуваа како се кршела законската процедура за издавање на македонски државјанства и лични карти за граѓани од Косово, како и лични карти на граѓани од Пустец и Гора. Злоупотребите се правеле во изборниот период, односно во 2012 -2013 година. -Се до крајот

Продолжи судењето за случајот „Титаник“

Продолжи судењето за случајот „Титаник“

Таа пред судечкиот совет зборуваше за тоа како се издавале државјанства преку претставник без присуство на луѓето на кои требало да им бидат издадени овие документи. Сведокот рече дека известувањето за ова пристигнало од сега обвинетиот во овој предмет Мунир Пепиќ. Нејзината улога, како што кажа, била само да се примат барањата и да се предадат, а

ГОЛЕМИ KOHTPAДИКТОРНОСТИ: Cвeдоците на СЈО Виолета Димитровска и Оливера Димчова повторно со контpaдикторни ставови за „Титаник“

ГОЛЕМИ KOHTPAДИКТОРНОСТИ: Cвeдоците на СЈО Виолета Димитровска и Оливера Димчова повторно со контpaдикторни ставови за „Титаник“

На денешното рочиште за случајот Титаник сведоците на Лиле Стефанова, Виолета Димитровска и Оливера Димчова изнесоа контрадикторни ставови во судницата. Виолета Димитровска изнесе период на работење април 2014-април 2015 што е целосно различен период за кој се однесува обвинителниот акт, а тоа е октомври 2012-март 2013 година. Понатака, сведокот Димитровска