притисни ентер »

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа
„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ на режисерите Љубо Стефанов и Тамара Котевска доби номинација за најдобар документарец на Европските филмски награди, кои ги доделува Европската филмска академија. Академијата денеска во Севилја, Шпанија објави дека „Медена земја“ е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец за 2019, заедно со: „Сведоците на Путин“

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Македонскиот филм „Медена Земја“ е меѓу петте кандидати за наградата најдобар евроски документарец за 2019 година. Со одлуката донесена во Севиља, „Европската филмска академија“ на „Европските филмски награди“ го номинираше филмот во изборот за најдобар документарен филм.„Медена земја“ влезе во потесниот избор откако претходно беше во конкуренција

Медена земја номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

Медена земја номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди

„Медена земја“ е номиниран na Европските филмски награди за 2019 година кои ги доделува „Европската филмска академија“. Македонскиот документарец е меѓу петте номинирани за наградата најдобар европски документарец за 2019 година, заедно со францускиот „Селфи“, летонскиот „Путиновите сведоци“, италијанскиот „Исчезнувањето на мојата мајка“ и британско-американскиот

Македонија веќе стана европска земја со „помош“ на „Медена земја“, „Исцелител“…

Македонија веќе стана европска земја со „помош“ на „Медена земја“, „Исцелител“…

Кога не можат политичарите да не внесат во ЕУ, може културата. Тоа го покажаа последните остварувања и успеси на македонската кинематографија, а пред се филмовите „Медена земја“ во режија на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и „Исцелител“ во режија на Ѓорче Ставрески. Имено, „Медена земја“ вчера беше номиниран за најдобар документарец на „Европските

Медена земја номиниран за најдобар европски документарец на Европските филмски награди

Медена земја номиниран за најдобар европски документарец на Европските филмски награди

„Медена земја“ е номиниран na Европските филмски награди за 2019 година кои ги доделува „Европската филмска академија“. Македонскиот документарец е меѓу петте номинирани за наградата најдобар европски документарец за 2019 година, заедно со ф ранцускиот „Селфи“, летонскиот „Путиновите сведоци“, италијанскиот „Исчезнувањето на мојата мајка“ и британско-американскиот

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

Македонскиот филм „Медена Земја“ е меѓу петте кандидати за наградата најдобар евроски документарец за 2019 година. Со одлуката донесена во Севиља, „Европската филмска академија“ на „Европските филмски награди“ го номинираше филмот во изборот за најдобар документарен филм.„Медена земја“ влезе во потесниот избор откако претходно беше во конкуренција

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

„Медена земја“ е номиниран за најдобар документарец во Европа

Македонскиот филм „Медена Земја“ се најде меѓу петте кандидати за наградата најдобар евроски документарец за 2019 година. Со одлуката донесена во Севиља, „Европската филмска академија“ на „Европските филмски награди“ го номинираше филмот во изборот за најдобар документарен филм. „Медена земја“ влезе во потесниот избор откако претходно беше во конкуренција

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ во трка за најдобар документарец во европа

„Медена земја“ на режисерите Љубо Стефанов и Тамара Котевска доби номинација за најдобар документарец на Европските филмски награди, кои ги доделува Европската филмска академија. Академијата денеска во Севилја, Шпанија објави дека „Медена земја“ е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец за 2019, заедно со: „Сведоците на Путин“

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

„Медена земја“ – номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“

Документарецот „Медена земја“ (Honeyland) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на „Европските филмски награди“, кои ги доделува „Европската филмска академија“. Денеска (9 ноември) во Севиља, Шпанија беше соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата – најдобар европски документарец

“Медена земја“ номиниран за најдобар филм на Европските филмски награди

“Медена земја“ номиниран за најдобар филм на Европските филмски награди

Документарецот „Медена земја“ („Honeyland“) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска е номиниран за најдобар документарец на Европските филмски награди кои ги доделува Европската филмска академија. Во Севиља, Шпанија денеска беше соопштено дека македонскиот документарец е меѓу петте кандидати за наградата Најдобар европски документарец за 2019