притисни ентер »

Холивудските сценаристи го завршија штрајкот пред гласањето за конечен договор
Холивудските сценаристи го завршија штрајкот пред гласањето за конечен договор

Холивудските сценаристи го завршија штрајкот пред гласањето за конечен договор

Синдикатот на холивудските сценаристи соопшти дека неговите членови можат да се вратат на работа додека одлучат дали да прифатат тригодишен договор кој вклучува зголемени такси, заштита поврзани со употребата на вештачка интелигенција и авторски права од емисии и филмови на платформите за стриминг. Раководството на Здружението на сценаристи на Америка

Холивудските сценаристи го завршија штрајкот пред гласањето за конечен договор

Холивудските сценаристи го завршија штрајкот пред гласањето за конечен договор

Синдикатот на холивудските сценаристи соопшти дека неговите членови можат да се вратат на работа додека одлучат дали да прифатат тригодишен договор кој вклучува зголемени такси, заштита поврзани со употребата на вештачка интелигенција и авторски права од емисии и филмови на платформите за стриминг. Раководството на Здружението на сценаристи на Америка

Холивудските сценаристи го завршија штрајкот пред гласањето за конечен договор

Холивудските сценаристи го завршија штрајкот пред гласањето за конечен договор

Синдикатот на холивудските сценаристи соопшти дека неговите членови можат да се вратат на работа додека одлучат дали да прифатат тригодишен договор кој вклучува зголемени такси, заштита поврзани со употребата на вештачка интелигенција и авторски права од емисии и филмови на платформите за стриминг. Раководството на Здружението на сценаристи на Америка

Сценаристите го прекинаа штрајкот во Холивуд

Сценаристите го прекинаа штрајкот во Холивуд

Раководството на Здружението на сценаристи на Америка (WGA) во средата едногласно гласаше за прекин на штрајкот. Оттаму соопштија дека ќе го прекинат штрајкот и дека членовите можат да се вратат на работа додека се одлучува дали да го прифатат тригодишниот договор. Во истиот се вклучени зголемените такси, заштитата поврзана со употребата на вештачка

Холивуд се враќа на старо: Сценаристите го прекинаа штрајкот пред гласањето за конечниот договор

Холивуд се враќа на старо: Сценаристите го прекинаа штрајкот пред гласањето за конечниот договор

8 Раководството на Здружението на сценаристи на Америка (WGA) во средата едногласно гласаше за прекин на штрајкот, се вели во соопштението на здружението. Членовите, од кои 11.500, имаат рок до 9 октомври да гласаат за предложениот договор. Филмските и телевизиските писатели ја напуштија работата во мај, откако не успеаја да постигнат договор со големите

Холивудските сценаристи го прекинаа штрајкот пред гласањето за конечниот договор

Холивудските сценаристи го прекинаа штрајкот пред гласањето за конечниот договор

Сојузот на сценаристи во Холивуд во средата соопшти дека неговите членови можат да се вратат на работа додека одлучуваат дали да прифатат тригодишен договор кој вклучува зголемени такси, заштита поврзана со употребата на вештачка интелигенција и исплата на тантиемите и авторските права од емисии и филмови на платформите за стриминг. Раководството на

Сценаристите и студијата во Холивуд постигнаа прелиминарен договор за прекин на штрајкот

Сценаристите и студијата во Холивуд постигнаа прелиминарен договор за прекин на штрајкот

Синдикатот на холивудските сценаристи постигна прелиминарен договор со големите студија со кој се очекува да се стави крај на еден од двата штрајкови кои го запреа најголемиот дел од филмската и телевизиската продукција. Тригодишниот договор сега треба да биде одобрен од раководството на Здружението на сценаристите на Америка (Writers Guild of America

Холивуд се подготвува за делумно враќање на работа, постигнат е договор за прекин на штрајкот на писателите

Холивуд се подготвува за делумно враќање на работа, постигнат е договор за прекин на штрајкот на писателите

Продуцентите на американските ток-шоуа почнаа да планираат нови епизоди во понеделникот, први чекори за враќање на Холивуд на работа откако сценаристите постигнаа привремен договор за прекин на нивниот речиси петмесечен штрајк. Здружението или Еснафот на сценаристи на Америка (WGA), кој претставува околу 11.500 филмски и телевизиски писатели, постигнаа