притисни ентер »

НАСА лани удри со летало во астероид, сега се случува нешто чудно
НАСА лани удри со летало во астероид, сега се случува нешто чудно

НАСА лани удри со летало во астероид, сега се случува нешто чудно

Со овој потег, вселенската агенција сакаше да провери дали сме способни да ја смениме траекторијата на астероид во случај тој да стане закана за нашата планета. Мисијата беше успешна бидејќи траекторијата на астероидот беше значително забавена. Но, нешто се случи спротивно на предвидувањата на НАСА, што може да има импликации за идните мисии за планетарна

Дали навистина успеа мисијата на НАСА за пренасочување астероиди?

Дали навистина успеа мисијата на НАСА за пренасочување астероиди?

Во септември минатата година, по долгогодишно внимателно планирање, НАСА заби вселенско летало во карпа додека леташе низ Сончевиот Систем. Со овој потег, вселенската агенција сакаше да провери дали сме способни да ја смениме траекторијата на астероид во случај тој да стане закана за нашата планета. Мисијата беше успешна бидејќи траекторијата на астероидот

Неочекувано однесување на астероидот, чија траекторија беше сменета од НАСА

Неочекувано однесување на астероидот, чија траекторија беше сменета од НАСА

LinkSense.mk Пред нешто повеќе од една година, НАСА ја промени патеката на метеорит што е релативно близу Земјата, и тоа првпат во историјата. Целта беше пробна проверка дали луѓето може да се заштитат од можна закана врз планетата во иднина. Но, се покажа дека погоденото вселенско тело се однесува на необичен начин. Научниците со судирот постигнаа

НАСА лани удри вселенско летало во астероид. Почна да се однесува чудно!

НАСА лани удри вселенско летало во астероид. Почна да се однесува чудно!

Во септември минатата година, по долгогодишно внимателно планирање, НАСА урна вселенско летало во карпа додека леташе низ Сончевиот систем. Со овој потег, вселенската агенција сакаше да провери дали сме способни да ја смениме траекторијата на астероид во случај тој да стане закана за нашата планета. Мисијата беше успешна бидејќи траекторијата на астероидот

СТРАШНА ЗАКАНА ОД ВСЕЛЕНАТА! Научниците го открија точниот датум на можниот удар, НАСА напорно работи на решението

СТРАШНА ЗАКАНА ОД ВСЕЛЕНАТА! Научниците го открија точниот датум на можниот удар, НАСА напорно работи на решението

Научниците го открија точниот ден кога астероид би можел да удри во Земјата, предизвикувајќи судир со сила на 22 атомски бомби. Научниците го открија точниот датум кога астероид би можел да удри во површината на Земјата со сила на 22 атомски бомби, а научниците од НАСА сега работат на пренасочување на патеката. Вселенска карпа, наречена Бени, поминува