притисни ентер »

Администрацијата ќе се крати со префрлање во приватниот сектор, не со откази
Администрацијата ќе се крати со префрлање во приватниот сектор, не со откази

Администрацијата ќе се крати со префрлање во приватниот сектор, не со откази

Министерот за информатичко општетсво и администрација Дамјан Манчевски најавува намалување на администрацијата, но не преку откази, туку преку мотивирање на службениците доброволно да се префрлат во приватниот сектор. -Нема потреба административците да се плашат од начинот на кој ќе биде спроведено тоа. Сè ќе биде доброволно, но факт е дека нешто мора

Манчевски потврди, се бара кадар за докомплетирање на тимовите за преговори со ЕУ

Манчевски потврди, се бара кадар за докомплетирање на тимовите за преговори со ЕУ

Манчевски потврди, се бара кадар за докомплетирање на тимовите за преговори со ЕУ Тимовите кои треба да преговараат за поглавјата 23 и 24 се речиси комплетни и нема никаков проблем во нивното функционирање но за останатите поглавја допрва ќе се екипираат. Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, најави дека допрва заедно

Манчевски се предомисли, администрацијата ќе се подготвела за преговори со ЕУ

Манчевски се предомисли, администрацијата ќе се подготвела за преговори со ЕУ

Embedded video for Манчевски се предомисли, администрацијата ќе се подготвела за преговори со ЕУ Министерот Манчевски го промени ставот, администрацијата сепак ќе била подготвена да одговори на барањата кога ќе почнат преговорите со Европската унија.  Во петокот во Брисел тој кажа дека таа нема ниту капацитет, ниту ресурси за такво нешто. Два дена

Под дрво и под камен се бара кадар да преговара со ЕУ

Под дрво и под камен се бара кадар да преговара со ЕУ

Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со други ресори бара начин за привлекување кадар и од јавниот сектор и надвор од  институциите за вклучување во процесот на преговори со Европската унија, изјави денеска ресорниот министер Дамјан Манчевски. Тој смета дека државата ќе биде подготвена да одговори на барањата со потребниот

Експерти ќе помагаат за преговорите со ЕУ

Експерти ќе помагаат за преговорите со ЕУ

Администрацијата ќе добие експертска поддршка за преговарачкиот процес со Европската унија. Министерот Манчевски, кој деновиве изрази загриженост за капацитетот, уверува дека ќе се искористи сиот расположлив потенцијал. За првите поглавја, за кои посочи дека се во фаза на скрининг, не очекува проблеми. „Заедно со Министерството за труд и социјална

ВЛАДАТА НЕМА КАДАР ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ: Спасот ќе го бара во јавниот сектор надвор од институциите

ВЛАДАТА НЕМА КАДАР ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ: Спасот ќе го бара во јавниот сектор надвор од институциите

Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со други ресори бара начин за привлекување кадар и од јавниот сектор и надвор од институциите за вклучување во процесот на преговори со ЕУ, а државата ќе биде подготвена да одговори на барањата со потребниот кадар кога ќе почнат преговорите, изјави денеска ресорниот министер Дамјан

Ќе се менуваат законите за вработените во јавниот сектор и административните службеници

Ќе се менуваат законите за вработените во јавниот сектор и административните службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Ќе се менуваат законите за вработените во јавен сектор и административните службеници

Ќе се менуваат законите за вработените во јавен сектор и административните службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Администрацијата ќе се крати со префрлање во приватниот сектор, не со откази

Администрацијата ќе се крати со префрлање во приватниот сектор, не со откази

Министерот за информатичко општетсво и администрација Дамјан Манчевски најавува намалување на администрацијата, но не преку откази, туку преку мотивирање на службениците доброволно да се префрлат во приватниот сектор. -Нема потреба административците да се плашат од начинот на кој ќе биде спроведено тоа. Сè ќе биде доброволно, но факт е дека нешто мора

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните