притисни ентер »

Пендаровски: Не згрешивме околу стратешките прашања, но застанавме на половина пат од слоганот „Нема правда, нема мир“
Пендаровски: Не згрешивме околу стратешките прашања, но застанавме на половина пат од слоганот „Нема правда, нема мир“

Пендаровски: Не згрешивме околу стратешките прашања, но застанавме на половина пат од слоганот „Нема правда, нема мир“

Ќе продолжам да работам за плата, а не за проценти и да ги третирам сите еднакво, да ги почитувам младите луѓе. Ќе продолжам да им помагам на понижените, ќе продолжам да ги критикувам криминалот и високата корупција на сите и на оние кои гласале за мене. И во 2014 година и во 2019 година на гласачкото ливче бевме број три а бевме број еден. И во мај

ЗАСТАНАВМЕ НА ПОЛА ПАТ ОД „НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР“ Пендаровски вели дека не згрешиле за стратешките прашања

ЗАСТАНАВМЕ НА ПОЛА ПАТ ОД „НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР“ Пендаровски вели дека не згрешиле за стратешките прашања

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано одбивање на компромиси кои неспорно го чуваат нашето национално достоинство – нашиот јазик и нашиот идентитет,

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано одбивање на компромиси кои неспорно го чуваат нашето национално достоинство – нашиот јазик и нашиот идентитет,

Пендаровски: Не може да го вратиме времето, но нужно е да се обврземе за целосен ветинг на сите судии, обвинители и пред се политичари

Пендаровски: Не може да го вратиме времето, но нужно е да се обврземе за целосен ветинг на сите судии, обвинители и пред се политичари

„Немавме грешки за стратешките прашања, но за некои политики или кадровски одлуки имавме. Нашето најголемо потфрлање беше што застанавме на половина пат во реализација на клучниот слоган на Шарената револуција ‘Нема правда – нема мир’. Во оваа смисла, не може да го вратиме времето назад, но нужно е да се обврземе на целосен ветинг на сите судии и обвинители

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано одбивање на компромиси кои неспорно го чуваат нашето национално достоинство – нашиот јазик и нашиот идентитет,

Пендаровски: Оние кои чуваат предмети во фиоки треба да бидат разрешени и да лежат во затвор

Пендаровски: Оние кои чуваат предмети во фиоки треба да бидат разрешени и да лежат во затвор

Претседателот Стево Пендаровски, вечерва на конвенцијата во салата „Борис Трајковски“ во Скопје, одржа говор, и ја истакна благодарноста повторно да биде кандидиран за шеф на државата. Упати критики кон опозицијата за нивното владеење претходно, и кажа дека ќе продолжи да биде жесток критичар на криминалот и корупцијата. „Разликата помеѓу нас и сегашната

Пендаровски се заложи на зајакната борба против криминалот и корупцијата

Пендаровски се заложи на зајакната борба против криминалот и корупцијата

Претседателот Стево Пендаровски, вечерва на конвенцијата во салата „Борис Трајковски“ во Скопје упати критики кон опозицијата за нивното владеење претходно, и кажа дека ќе продолжи да биде жесток критичар на криминалот и корупцијата. Како што рече Пендаровски, немале грешки за стратешките прашања, но за некои други, признава, имале. И тоа за граѓанската

Пендаровски се заложи на поголема борба против криминалот и корупцијата

Пендаровски се заложи на поголема борба против криминалот и корупцијата

Претседателот Стево Пендаровски, вечерва на конвенцијата во салата „Борис Трајковски“ во Скопје упати критики кон опозицијата за нивното владеење претходно, и кажа дека ќе продолжи да биде жесток критичар на криминалот и корупцијата. Како што рече Пендаровски, немале грешки за стратешките прашања, но за некои други, признава, имале. И тоа за граѓанската

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано одбивање на компромиси кои неспорно го чуваат нашето национално достоинство – нашиот јазик и нашиот идентитет,

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Пендаровски: Евроатлански интеграции и негување на меѓуетничките односи за демократска и просперитетна држава

Македонија е можна како демократска и просперитетна држава само ако ги одржува витални двата стратешки континуитети – евроатланските интеграции и меѓуетничките односи. Нашиот политички континуитет во оваа смисла е познат, а нивниот е контиунирано одбивање на компромиси кои неспорно го чуваат нашето национално достоинство – нашиот јазик и нашиот идентитет,