притисни ентер »

Научници создадоа вештачки мозок.
Научници создадоа вештачки мозок.

Научници создадоа вештачки мозок.

Научниците конечно го декодираа чудното однесување на мозочните клетки и ги рекреираа во мали компјутерски чипови. Овие мали неврони би можеле да го променат начинот на кој создаваме медицински направи затоа што ја копираат здравата биолошка активност, но потребен им е само милијардити дел од енергијата потребна за микропроцесорите, стои во соопштението

Научници создадоа вештачки мозочни клетки

Научници создадоа вештачки мозочни клетки

Научниците конечно го декодираа чудното однесување на мозочните клетки и ги рекреираа во мали компјутерски чипови. Овие мали неврони би можеле да го променат начинот на кој создаваме медицински направи затоа што ја копираат здравата биолошка активност, но потребен им е само милијардити дел од енергијата потребна за микропроцесорите, стои во соопштението