притисни ентер »

Откритие: Бетовен оглувел поради труење со олово
Откритие: Бетовен оглувел поради труење со олово

Откритие: Бетовен оглувел поради труење со олово

Лекари од Италија ја открија причината поради која славниот германски композитор Лудвиг ван Бетовен го загубил слухот. Тие сметаат дека глувоста на музичарот можеби се должи на труење со олово. Научниците поставија голем број хипотези за причините за болеста на композиторот, меѓу нив се тифус, различни автоимуни заболувања и невообичаената навика на

Откритие: Бетовен бил глув поради труење со олово

Откритие: Бетовен бил глув поради труење со олово

Падова, 14 јануари 2020 (/) – Лекари од Италија ја открија причината поради која славниот германски композитор Лудвиг ван Бетовен веројатно го загубил слухот. Тие сметаат дека глувоста на музичарот можеби се должи на труење со олово. Научниците поставија голем број хипотези за причините за болеста на композиторот, меѓу нив се тифус, различни автоимуни

Бетовен бил глув поради труење со олово, открија лекари од Италија

Бетовен бил глув поради труење со олово, открија лекари од Италија

Лекари од Италија ја открија причината поради која славниот германски композитор Лудвиг ван Бетовен веројатно го загубил слухот. Тие сметаат дека глувоста на музичарот можеби се должи на труење со олово. Научниците поставија голем број хипотези за причините за болеста на композиторот, меѓу нив се тифус, различни автоимуни заболувања и невообичаената

Откритие: Позната е причината поради која Бетовен бил глув

Откритие: Позната е причината поради која Бетовен бил глув

Откритие: Позната е причината поради која Бетовен бил глув Лекари од Италија ја открија причината поради која славниот германски композитор Лудвиг ван Бетовен веројатно го загубил слухот. Тие сметаат дека глувоста на музичарот можеби се должи на труење со олово. Научниците поставија голем број хипотези за причините за болеста на композиторот, меѓу

Откритие: Бетовен бил глув поради труење со олово

Откритие: Бетовен бил глув поради труење со олово

Падова, 14 јануари 2020 (МИА) – Лекари од Италија ја открија причината поради која славниот германски композитор Лудвиг ван Бетовен веројатно го загубил слухот. Тие сметаат дека глувоста на музичарот можеби се должи на труење со олово. Научниците поставија голем број хипотези за причините за болеста на композиторот, меѓу нив се тифус, различни автоимуни