притисни ентер »

Зоолошката доби бебе мајмун, ќе се вика Атиџе ако е женско
Зоолошката доби бебе мајмун, ќе се вика Атиџе ако е женско

Зоолошката доби бебе мајмун, ќе се вика Атиџе ако е женско

Во скопската Зоолошка градина вчера се роди првото бебе оваа година. Станува збор за мајмун од видот патас. Надлежните од градината велат дека уште не го знаат полот на бебето, но доколку биде женка, ќе се вика Атиџе, според главната протагонистка во филмот „Медена земја“, кој вчера доби две номинации за Оскар.

Принова во ЗОО Скопје – ќе ѝ го дадат името Атиџе

Принова во ЗОО Скопје – ќе ѝ го дадат името Атиџе

Во чест на документарниот филм „Медена земја“ и неговиот успех на повеќе филмски фестивали, како и номинацијата за два оскари, во скопската зоолошка градина едно мајмунче може да го добие името на главната хероина во филмот, Атиџе. На денот кога документарниот филм „Медена земја“ доби две номинации за Оскар, во скопската зоолошка градина се роди мало

Скопската Зоолошка доби принова – ќе ја „крстеле“ Атиџе!

Скопската Зоолошка доби принова – ќе ја „крстеле“ Атиџе!

Во Зоолошката градина Скопје вчера се роди младенче на патас, а вработените радоста ја споделија на Фејсбук страницата „Навистина убав ден- Honeyland на Оскари, а во Зоо Скопје се роди првото бебе годинава. Мајката патас и бебето се добри, а ние сме пресреќни и за нив и за Оскарите п.с Ако е женско, ќе си го крстиме Атиџе- по добрата душа и главна

Планираат да ја крстат Атиџе - прва принова годинава во скопската зоолошка градина

Планираат да ја крстат Атиџе - прва принова годинава во скопската зоолошка градина

Вчера бил убав ден за скопската зоолошка градина. Мајмунката од видот патас добила младенче, за кое вработените од Зоолошката градина Скопје напишаа дека се пресреќни, и дека ако е женско, ќе го крстат Атиџе. „Навистина убав ден- Honeyland на Оскари, а во Зоо Скопје се роди првото бебе годинава. Мајката патас и бебето се добри, а ние сме пресреќни

Скопската Зоолошка доби принова – ќе ја „крстеле“ Атиџе

Скопската Зоолошка доби принова – ќе ја „крстеле“ Атиџе

Во Зоолошката градина Скопје вчера се роди младенче на патас , а вработените радоста ја споделија на Фејсбук страницата „Навистина убав ден- Honeyland на Оскари, а во Зоо Скопје се роди првото бебе годинава. Мајката патас и бебето се добри, а ние сме пресреќни и за нив и за Оскарите п.с Ако е женско, ќе си го крстиме Атиџе- по добрата душа и главна

Родено првото бебе за годинава во скопската ЗОО градина

Родено првото бебе за годинава во скопската ЗОО градина

Новата година во ЗОО Скопје започна со среќни вести. Мајката патас и бебето се добри, а Зоолошката градина Скопје се збогати за уште еден член. „Навистина убав ден- Honeyland на Оскари, а во Зоо Скопје се роди првото бебе годинава. Мајката патас и бебето се добри, а ние сме пресреќни и за нив и за Оскарите п.с Ако е женско, ќе си го крстиме Атиџе-

Во ЗОО Скопје се роди првото бебе за 2020 година

Во ЗОО Скопје се роди првото бебе за 2020 година

Новата година во ЗОО Скопје започна со среќни вести. Мајката патас и бебето се добри, а Зоолошката градина Скопје се збогати за уште еден член. „Навистина убав ден- Honeyland на Оскари, а во Зоо Скопје се роди првото бебе годинава. Мајката патас и бебето се добри, а ние сме пресреќни и за нив и за Оскарите ❤️ 😁 п.с Ако е женско, ќе си го крстиме Атиџе-

Првото бебе годинава во скопската ЗОО ќе се вика Атиџе доколку е женско

Првото бебе годинава во скопската ЗОО ќе се вика Атиџе доколку е женско

За вработените во скопската Зоолошка градина денеска е дупла среќа. Номинациите за Оскар на филмот ,,Медена земја“ ги прославија со првата принова годинава. ,,Навистина убав ден- Honeyland на Оскари, а во Зоо Скопје се роди првото бебе годинава. Мајката патас и бебето се добри, а ние сме пресреќни и за нив и за Оскарите ❤️😁 п.с Ако е женско, ќе си

Се роди првото бебе патас

Се роди првото бебе патас

Од Зоолошката градина во Скопје велат дека денешниот ден е навистина убав, бидејќи е ден- Honeyland на Оскари, а во Зоолошката се родило и првото бебе годинава. Од таму информираат дека мајката патас и бебето се добри и дека се пресреќни за нив и за двете номинации за Оскар на Honeyland. – Ако бебето е женско, ќе си го крстиме Атиџе- по добрата душа

Во ЗОО- Скопје се роди првото бебе годинава

Во ЗОО- Скопје се роди првото бебе годинава

Во ЗОО- Скопје се роди првото бебе годинава (ФОТО) Во ЗОО- Скопје се роди првото бебе годинава. Навистина убав ден- Honeyland на Оскари, а во Зоо Скопје се роди првото бебе годинава. Мајката патас и бебето се добри, а ние сме пресреќни и за нив и за Оскарите, велат од скопската Зоолошка градина и додаваат: „П.С. Ако е женско, ќе си го крстиме Атиџе-