притисни ентер »

НБ: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна
НБ: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

НБ: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

Економските фундаменти здрави без присуство на нерамнотежи во економијата, а монетарната поставеност соодветна. Ова е оценката на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на која беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на

НБРСМ: Ризиците во однос на проекцијата на инфлацијата се оценуваат како урамнотежени

НБРСМ: Ризиците во однос на проекцијата на инфлацијата се оценуваат како урамнотежени

Комитетот оцени дека монетарната поставеност е соодветна на постојните економски и финансиски услови, при што беше одлучено каматната стапка на благајничките записи да остане на нивото од 2,25%. На 11 јуни 2019 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на којашто беа разгледани клучните показатели

Одржана редовната седница  на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

На 11 јуни 2019 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на којашто беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на монетарната политика. Комитетот оцени дека монетарната поставеност е соодветна

НБ: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

НБ: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

Ова е оценката на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на која беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на монетарната политика. Според Комитетот, економските фундаменти се здрави, без присуство на нерамнотежи во економијата

Народна Банка: Економската активност во првиот квартал е во согласност со очекувањата

Народна Банка: Економската активност во првиот квартал е во согласност со очекувањата

Економските фундаменти здрави без присуство на нерамнотежи во економијата, а монетарната поставеност соодветна. Ова е оценката на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на која беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на

НБ: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

НБ: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

Економските фундаменти здрави без присуство на нерамнотежи во економијата, а монетарната поставеност соодветна. Ова е оценката на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на која беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на

Народна банка: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

Народна банка: Економските фундаменти здрави, монетарната поставеност соодветна

Економските фундаменти здрави без присуство на нерамнотежи во економијата, а монетарната поставеност соодветна. Ова е оценката на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на која беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на

Одржана редовната седница  на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

На 11 јуни 2019 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на којашто беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на монетарната политика. Комитетот оцени дека монетарната поставеност е соодветна

НБ: Растот на економската активност поттикнат од домашната побарувачка

НБ: Растот на економската активност поттикнат од домашната побарувачка

Фото: Pixabay Растот на економската активност е поттикнат од домашната побарувачка, додека нето-извозот има мал негативен придонес, ова, меѓу другото, беше истакнато на редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народна банка. Во однос на најновите макроекономски показатели, според проценетите официјални податоци за БДП, економската

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

На 11 јуни 2019 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на којашто беа разгледани клучните показатели за домашната економија и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари, во контекст на поставеноста на монетарната политика. Комитетот оцени дека монетарната поставеност е соодветна