притисни ентер »

Социјалната платформа „СинАтина“ презентирана во Скопје
Социјалната платформа „СинАтина“ презентирана во Скопје

Социјалната платформа „СинАтина“ презентирана во Скопје

„Добри градски практики“ е насловена првата презентација во Скопје, на која беа изложени резултатите и успехот на иновативната социјална платформа „СинАтина“. Оваа акција е дел од РОЦК-проектот, кој е финансиран од Европската Унија во рамките на програмата „Хоризонт 2020“. Презентацијата се одржа вчера, во организација на „Лабораторијата за урбано

Од Атина за градот Скопје – иновативна социјална платформа СинАтина

Од Атина за градот Скопје – иновативна социјална платформа СинАтина

Во Скопје Урбан Ливинг Лаб вчера се одржа презентација на платформата „Добри градски практики“ – иновативна социјална платформа – СинАтина (συνΑθηνά). Гостите од градот Атина ги презентираа резултатите и можностите на оваа социјална платформа. Платформата СинАтина има за цел обединување на граѓанските иницијативи, групи и локалната самоуправа за да

Градот Атина утре ќе претстави „Добри градски практики“

Градот Атина утре ќе претстави „Добри градски практики“

Во Скопје Урбан Ливинг Лаб, утре ќе се одржи првата презентација од сесијата „Добри градски практики“ на гостите од градот Атина, кои ќе ги изложат резултатите и успехот на иновативната социјална платформа – СинАтина (synAthina). Настанот е во организација на „Лабораторијата за урбано живеење – Скопје“ (SkULL), Град Скопје и Архитектонскиот факултет,