притисни ентер »

Знаете ли што значи поимот ФУНКЦИОНАЛНА ХРАНА?
Знаете ли што значи поимот ФУНКЦИОНАЛНА ХРАНА?

Знаете ли што значи поимот ФУНКЦИОНАЛНА ХРАНА?

Веројатно досега повеќе пати сте го слушнале поимот функционална храна, кој во последно време сè повеќе добива на популарност. Еден вид на синоним е и поимот нутрацевтик . Станува збор за поим кој првпат се употребува во Јапонија во 80-тите години на минатиот век. Новиот збор се употребувал во контекст на напорите на јапонската влада да ја промовира

7 клучни намирници за здраво срце: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите

7 клучни намирници за здраво срце: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите

Целокупното здравје на нашиот организам зависи од нашите животни навики и храната која ја консумираме. За да го намалиме ризикот од срцеви заболувања, пожелно е често да ги јадете овие намирници, советуваат нутриционистите. Овесна каша Доколку сакате денот да го започнете со најдобриот појадок за срце, домашната овесна каша е првиот избор. „Овесот

7 КЛУЧНИ НАМИРНИЦИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

7 КЛУЧНИ НАМИРНИЦИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

7 КЛУЧНИ НАМИРНИЦИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите! Целокупното здравје на нашето тело зависи од нашите животни навики и храната што ја јадеме. За да го намалите ризикот од срцеви заболувања, препорачливо е да ги јадете овие намирници што почесто, а нутриционистите објаснуваат зошто се наоѓаат

7 КЛУЧНИ НАМИРНИЦИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

7 КЛУЧНИ НАМИРНИЦИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

Целокупното здравје на нашето тело зависи од нашите животни навики и храната што ја јадеме. За да го намалите ризикот од срцеви заболувања, препорачливо е да ги јадете овие намирници што почесто, а нутриционистите објаснуваат зошто се наоѓаат на оваа листа: Овесна каша Доколку сакате да го започнете денот со најдобриот појадок за срцето, домашната

7.  КЛУЧНИ НАМИРНИЦИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

7.  КЛУЧНИ НАМИРНИЦИ ЗА ЗДРАВО СРЦЕ: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

Слушајте ги внимателно овие совети Целокупното здравје на нашето тело зависи од нашите животни навики и храната што ја јадеме. За да го намалите ризикот од срцеви заболувања, препорачливо е да ги јадете овие намирници што почесто, а нутриционистите објаснуваат зошто се наоѓаат на оваа листа: Овесна каша Доколку сакате да го започнете денот со најдобриот

7 клучни намирници за здраво срце: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

7 клучни намирници за здраво срце: Оваа храна е спас за кардиоваскуларниот систем, тврдат нутриционистите!

Здравјето на нашиот организам зависи од нашите животни навики и од храната што ја внесуваме. За да го намалиме ризикот од срцеви заболувања, пожелно е што почесто да се јадат овие намирници, а нутриционистите објаснуваат зошто токму тие се наоѓаат на овој список… Овесна каша Ако сакате денот да го започнете со најдобриот појадок за срцето, домашната