На некој човек во Германија му се расипало Фиќото на автопат…

На некој човек во Германија му се расипало Фиќото на автопат. Стои тој покрај патот и мавта со раката за да наиде некој да му помогне. Застанува еден човек со Порше: – Еј земјак, што се случило? – Абе еве, ми се расипа Фиќото. Ако можеш да ме одвлечеш до наредниот сервис би било супер. – Нема гајле! Ако возам пребрзо само засвири и ќе успорам. Го