притисни ентер »

Јупитер во фаза на развој “проголтал“ помала планета!?
Јупитер во фаза на развој “проголтал“ помала планета!?

Јупитер во фаза на развој “проголтал“ помала планета!?

Според истражувањата на американските и кинеските астрономи постои можност Јупитер, во раниот период од Сончевиот систем да се судрил со планета која во тој период сè уште била во фаза на развој. Во текстот објавен на страницата „phys.org“, астрономите од американскиот Универзитет Rice и Универзитетот Sun Yat-sen од Кина, дошле до сознание дека џиновскиот