притисни ентер »

Што е запишано во Библијата за идните настани во светот и во Македонија?
Што е запишано во Библијата за идните настани во светот и во Македонија?

Што е запишано во Библијата за идните настани во светот и во Македонија?

Библијата е божјо слово. Тоа е вдахнато четиво од силата на Светиот Дух. Во него се запишани сите настани што биле, се и ќе се случат во иднината. Како божествено дело со печат од Бога и неговиот дух, тоа нема само едно литерарно значење. Но само оние кои се обдарени од Бога умеат да го читат неговото слово правилно. Што вели Библијата за Македонија