притисни ентер »

Потрошувачи се жалеле на високи сметки за струја, РКЕ советува да поднесат приговори
Потрошувачи се жалеле на високи сметки за струја, РКЕ советува да поднесат приговори

Потрошувачи се жалеле на високи сметки за струја, РКЕ советува да поднесат приговори

Регулаторите потсетуваат и дека универзалниот снабдувач со електрична енергија од декември до март смее да ги исклучува од системот ранливите категории потрошували, поради неплатени сметки Приговори да поднесат потрошувачите на електрична енергија кои добиле нереални  сметки за струја во последниот период, препорачува Регулаторната комисија за енергетика

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да достават жалби до РКЕ

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да достават жалби до РКЕ

Регулаторната комисија за енергетика ги известува потрошувачите дека можат да достават приговор до регулаторна доколку добиените сметки за електрична енергија отстапуваат од реалната потрошувачка. Доколку потрошувачите добијат сметки во кои е фактурирана нереална потрошувачка на струја, тие може да поднесат претставка до Регулаторна. Комисијата за

Регулаторната комисија приоритетно ќе ги разгледува жалбите за нереалните сметки за струја

Регулаторната комисија приоритетно ќе ги разгледува жалбите за нереалните сметки за струја

Претставките каде граѓани се жалат на нереално високите сметки за струја, односно кај кои е фактурирана нереална потрошувачка ќе бидат приоритено разгледани од Комисијата за жалби која функционира во рамките на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ), соопштија оттаму. Од Регулаторна велат дека изминатиот

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да достават жалби до РКЕ

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да достават жалби до РКЕ

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија ги известува потрошувачите дека можат да достават приговор до РКЕ доколку добиените сметките за електрична енергија отстапуваат од реалната потрошувачка на електрична енергија. Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија ги известува

Бислимоски: Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да поднесат приговор

Бислимоски: Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да поднесат приговор

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги известува потрошувачите дека можат да достават приговор до РКЕ доколку добиените сметките за електрична енергија отстапуваат од реалната потрошувачка на електрична енергија. „Доколку потрошувачите добијат сметки во кои е фактурирана нереална потрошувачка на електрична енергија, истите може да поднесат

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да поднесат приговор

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да поднесат приговор

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги известува потрошувачите дека можат да достават приговор до РКЕ доколку добиените сметките за електрична енергија отстапуваат од реалната потрошувачка на електрична енергија. – Доколку потрошувачите добијат сметки во кои е фактурирана нереална потрошувачка на електрична енергија, истите може да

Граѓаните кои добиле високи сметки Од ЕВН може да се жалат во Регулаторна комисија

Граѓаните кои добиле високи сметки Од ЕВН може да се жалат во Регулаторна комисија

Граѓаните кои добиле високи сметки за струја можат да поднесат приговор до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Од Регулаторна велат дека во изминатиов период имале поплаки од потрошувачите дека добиваат високи сметки за електрична енергија за еден месец, а следниот месец добиваат само за улично осветлување „Доколку потрошувачите

Бислимоски: Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да поднесат приговор

Бислимоски: Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да поднесат приговор

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги известува потрошувачите дека можат да достават приговор до РКЕ доколку добиените сметките за електрична енергија отстапуваат од реалната потрошувачка на електрична енергија. „Доколку потрошувачите добијат сметки во кои е фактурирана нереална потрошувачка на електрична енергија, истите може да поднесат

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да достават жалби до РКЕ

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да достават жалби до РКЕ

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија ги известува потрошувачите дека можат да достават приговор до РКЕ доколку добиените сметките за електрична енергија отстапуваат од реалната потрошувачка на електрична енергија. -Доколку потрошувачите добијат сметки во кои е фактурирана нереална потрошувачка на електрична