притисни ентер »

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости, најави Бектеши
Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости, најави Бектеши

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости, најави Бектеши

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои по препорака на Комисијата за заразни болести се затворени, односно не примаат гости. Моделот по кој ќе бидат поддржани веќе е направен и по консултација со коморите и здуженијата за туризам и угостителство, следната недела мерките ќе бидат објавени, нагласи министерот за економија

Бектеши: Очекувам оваа сезона да имаме странски туристи

Бектеши: Очекувам оваа сезона да имаме странски туристи

Министерот за економија Крешник Бектеши вечерва изјави дека смета оди оваа сезона во земјава ќе има странски туристи, посочувајќи дека при почетокот на мај ќе се започне со промоција на нашата дражава. Министерот за економија Крешник Бектеши вечерва изјави дека смета оди оваа сезона во земјава ќе има странски туристи, посочувајќи дека при почетокот

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости, најави Бектеши

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости, најави Бектеши

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои по препорака на Комисијата за заразни болести се затворени, односно не примаат гости. Моделот по кој ќе бидат поддржани веќе е направен и по консултација со коморите и здуженијата за туризам и угостителство, следната недела мерките ќе бидат објавени, нагласи министерот за економија

И оваа година ќе има ваучери за туризам со уште поголема вредност, најави Бектеши

И оваа година ќе има ваучери за туризам со уште поголема вредност, најави Бектеши

Министерот за економија Крешник Бектеши во гостувањето во дневникот на Сител кажа дека оваа година за време на туристичката сезона смета дека ќе има странски туристи, и напомена дека при почетокот на месец мај ќе започне промоцијата на нашата држава. – Јас мислам дека ќе имаме странски гости сезонава. Што се однесува до нашите домашни капацитети ние

Бектеши: Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости

Бектеши: Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои по препорака на Комисијата за заразни болести се затворени, односно не примаат гости. Моделот по кој ќе бидат поддржани веќе е направен и по консултација со коморите и здуженијата за туризам и угостителство, следната недела мерките ќе бидат објавени, нагласи министерот за економија

И годинава ќе има ваучери за туризам, но со поголема вредност

И годинава ќе има ваучери за туризам, но со поголема вредност

Во денешното гостување на ТВ Сител, министерот за економија, Крешник Бектеши во однос на ваучерите за туризам, кои беа споменати, посочи дека нивната вредност ќе биде уште поголема. „Вредноста ќе биде уште поголема, а дополнително на тоа ќе биде за сите тие вработени со ниски приходи. Ако има потреба секако дека сумата ќе се зголеми, но истовремено

Бектеши: Очекувам оваа сезона да имаме странски гости

Бектеши: Очекувам оваа сезона да имаме странски гости

Министерот за економија Крешник Бектеши вечерва изјави дека смета оди оваа сезона во земјава ќе има странски турсти, посочувајќи дека при почетокот на мај ќе се започне со промоција на нашата дражава. – Јас мислам дека ќе имаме странски гости сезонава. Што се однесува до нашите домашни капацитети ние веќе при крајот на овој месец ќе го објавиме јавниот

Бектеши: На почетокот на следната недела ќе бидат објавени мерките

Бектеши: На почетокот на следната недела ќе бидат објавени мерките

Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои не примаат гости, најави Бектеши Ќе има директна финансиска поддршка во вид на грантови за угостителите кои по препорака на Комисијата за заразни болести се затворени, односно не примаат гости. Моделот по кој ќе бидат поддржани веќе е направен и по консултација со коморите и