притисни ентер »

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески
Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Во галеријата „КО-РА“ во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечерва е отворена самостојна изложба на мултимедијалниот уметник Игор Станоески, насловена „Криза 2“, на која се претставени 14 дела. Тие се работени во техника акрил на платно, настанати се во изминатите две години. Изложбата е надоврзување на претходната со наслов „Криза1“. Делата се актови

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Во галеријата „КО-РА“ во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечерва е отворена самостојна  изложба на мултимедијалниот уметник  Игор Станоески, насловена „Криза 2“, на која се претставени 14 дела. Тие се работени во техника акрил на платно, настанати  се во изминатите две години. Изложбата  е надоврзување на претходната со наслов „Криза1“. Делата се актови

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Во галеријата „КО-РА“ во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечерва е отворена самостојна  изложба на мултимедијалниот уметник  Игор Станоески, насловена „Криза 2“, на која се претставени 14 дела.

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Изложба „Криза 2“ на мултимедијалниот уметник Игор Станоески

Во галеријата „КО-РА“ во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечерва е отворена самостојна  изложба на мултимедијалниот уметник  Игор Станоески, насловена „Криза 2“, на која се претставени 14 дела. Тие се работени во техника акрил на платно, настанати  се во изминатите две години. Изложбата  е надоврзување на претходната со наслов „Криза1“. Делата се актови

Изложба „Надворешниот свет како симболика на внатрешниот“ на Зоран Бошковски

Изложба „Надворешниот свет како симболика на внатрешниот“ на Зоран Бошковски

Во Домот на култура „Кочо Рацин“ – Скопје, во Галерија „КО-РА“, вечерв ќе биде отворена изложбата „Надворешниот свет како симболика на внатрешни“ на уметникот Зоран Бошковски. Делата се изработени во техника линорез, колографија, монотипија. Бошковски досега има десет самостојни изложби, учествувал на голем број групни изложби и светски биеналиња за

Изложба „Криза 2“ на Игор Станоески

Изложба „Криза 2“ на Игор Станоески

Изложбата „Криза 2“ на уметникот Игор Станоески вечер ќе биде отворена во Галерија „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје. На изложбата, Станоески ќе се претстави со 14 дела работени во техника акрил на платно, настанати во период од 2019 – 2021 година. Делата се актови, инспирирани од микрокосмос на човекот како реакција на времето во

Уметникот Игор Станоески со „Криза 2“ пред јавноста

Уметникот Игор Станоески со „Криза 2“ пред јавноста

Изложбата „Криза 2“ на уметникот Игор Станоески вечер ќе биде отворена во Галерија „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје. На изложбата, Станоески ќе се претстави со 14 дела работени во техника акрил на платно, настанати во период од 2019 – 2021 година. Делата се актови, инспирирани од микрокосмос на човекот како реакција на времето во

Изложба на графики на Зоран Бошковски во “Галерија КО-РА“

Изложба на графики на Зоран Бошковски во “Галерија КО-РА“

Во Домот на култура „Кочо Рацин“ – Скопје, во Галерија „КО-РА“, вечерва ќе биде отворена изложбата „Надворешниот свет како симболика на внатрешни“ на уметникот Зоран Бошковски. Делата се изработени во техника линорез, колографија, монотипија. Бошковски досега има десет самостојни изложби, учествувал на голем број групни изложби и светски биеналиња

Тетовскиот уметник Зоран Бошковски со изложба на графики „Надворешниот свет како симболика на внатрешниот“ ќе се претстави во Скопје

Тетовскиот уметник Зоран Бошковски со изложба на графики „Надворешниот свет како симболика на внатрешниот“ ќе се претстави во Скопје

Академскиот ликовен уметник-графичар Зоран Бошковски од Тетово вечер преку изложба ќе ја претстави својата работа на 21 графика во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје со почеток во 19 часот. Графиките изработени во линорез, колографија и монотипија ќе бидат изложени до 7 декември. -Тоа е еден циклус во кој доаѓа до одраз православниот мистицизам

Изложба „Криза 2“ на Игор Станоески

Изложба „Криза 2“ на Игор Станоески

Изложбата „Криза 2“ на уметникот Игор Станоески вечер ќе биде отворена во Галерија „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје. На изложбата, Станоески ќе се претстави со 14 дела работени во техника акрил на платно, настанати во период од 2019 – 2021 година. Делата се актови, инспирирани од микрокосмос на човекот како реакција на времето во