притисни ентер »

Почна втората фаза од изградбата и проширувањето на бул. Никола Карев до Момин поток
Почна втората фаза од изградбата и проширувањето на бул. Никола Карев до Момин поток

Почна втората фаза од изградбата и проширувањето на бул. Никола Карев до Момин поток

Екипите на Град Скопје денеска ја почнаа втората фаза од изградбата и реконструкцијата на булеварот Никола Карев, на потегот од крстосницата кај касарната „Илинден“ до Момин поток. Градежни работи ќе се изведуваат на траса долга околу еден километар, а покрај реконструкцијата на постојниот коловоз предвидено е и негово проширување на четири сообраќајни

Почна втората фаза од изградбата и проширувањето на бул. Никола Карев до Момин поток

Почна втората фаза од изградбата и проширувањето на бул. Никола Карев до Момин поток

Екипите на Град Скопје денеска ја почнаа втората фаза од изградбата и реконструкцијата на булеварот Никола Карев, на потегот од крстосницата кај касарната „Илинден“ до Момин поток. Градежни работи ќе се изведуваат на траса долга околу еден километар, а покрај реконструкцијата на постојниот коловоз предвидено е и негово проширување на четири сообраќајни

Булевар „Никола Карев” ќе биде проширен од касарната „Илинден” до Момин Поток

Булевар „Никола Карев” ќе биде проширен од касарната „Илинден” до Момин Поток

Следните шест месеци делот на улицата „Никола Карев”, односно „Пластичарска”, од касарната „Илинден” до Момин Поток ќе биде под интензивни градежни работи заради понатамошното проширување на овој булевар. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска изјави дека со изградбата и реконструкција оваа улица ќе има вкупно четири коловозни ленти,

До лето улицата од касарната Илинден До Момин поток во Скопје ќе стане булевар, кажа Шилегов

До лето улицата од касарната Илинден До Момин поток во Скопје ќе стане булевар, кажа Шилегов

До лето улицата Никола Карев на потегот од крстосницата кај касарната Илинден до Момин поток во Скопје ќе стане булевар. Град Скопје денеска почна со проширување на улицата со што ќе добие четири коловозни ленти, по две во двата правци, велосипедска и пешачка патека. „Се работи за исклучително фреквентна сообраќајница која е најмногу искористена од

Почна втората фаза од изградбата и проширувањето на бул. Никола Карев до Момин поток

Почна втората фаза од изградбата и проширувањето на бул. Никола Карев до Момин поток

Екипите на Град Скопје денеска ја почнаа втората фаза од изградбата и реконструкцијата на булеварот Никола Карев, на потегот од крстосницата кај касарната „Илинден“ до Момин поток. Градежни работи ќе се изведуваат на траса долга околу еден километар, а покрај реконструкцијата на постојниот коловоз предвидено е и негово проширување на четири сообраќајни

Булевар „Никола Карев” ќе биде проширен од касарната „Илинден” до Момин Поток

Булевар „Никола Карев” ќе биде проширен од касарната „Илинден” до Момин Поток

Следните шест месеци делот на улицата „Никола Карев”, односно „Пластичарска”, од касарната „Илинден” до Момин Поток ќе биде под интензивни градежни работи заради понатамошното проширување на овој булевар. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска изјави дека со изградбата и реконструкција оваа улица ќе има вкупно четири коловозни ленти,

Булеварот „Никола Карев“ ќе добие четири коловозни ленти, средишно зеленило и велосипедски патеки

Булеварот „Никола Карев“ ќе добие четири коловозни ленти, средишно зеленило и велосипедски патеки

Екипите на Град Скопје денеска ја почнаа втората фаза од изградбата и реконструкцијата на булеварот Никола Карев, на потегот од крстосницата кај касарната „Илинден“ до Момин поток. Градежни работи ќе се изведуваат на траса долга околу 1 километар, а покрај реконструкцијата на постојниот коловоз предвидено е и негово проширување на 4 сообраќајни ленти

Булевар „Никола Карев” ќе биде проширен од касарната „Илинден” до Момин Поток

Булевар „Никола Карев” ќе биде проширен од касарната „Илинден” до Момин Поток

Скопје, 12 декември 2020 (МИА) – Следните шест месеци делот на улицата „Никола Карев”, односно „Пластичарска”, од касарната „Илинден” до Момин Поток ќе биде под интензивни градежни работи заради понатамошното проширување на овој булевар. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска изјави дека со изградбата и реконструкција оваа улица ќе