притисни ентер »

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата
За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Родители споделуваат смешни фотографии – Како се справуваат децата со учењето на дистанца?

Родители споделуваат смешни фотографии – Како се справуваат децата со учењето на дистанца?

Изгледа дека на децата веќе им е „преку глава“ од пандемијата, а овие фотографии го прикажуваат токму тоа - како ли ќе изгледа кога кај нас ќе почне школската година? Пандемијата промени многу работи, дури и начинот на кој децата ја следат наставата. Кај нас, некои ученици ќе следат настава со физичко присуство, а некои онлајн. Слична е ситуацијата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Детска Амбасада Меѓаши: Да се преиспита одлуката за враќање на работа на родителите

Детска Амбасада Меѓаши: Да се преиспита одлуката за враќање на работа на родителите

Првата детска амбасада во светот Меѓаши апелира до Владата да ги преиспита одлуките поврзани со враќањето на работа на родителите на деца до 10 годишна возраст, и на оние кои се ослободени од работа врз основа на користење на продолжено п ородилно отсуство, почнувајќи од 23.9.2020 година (среда). Во услови кога сè уште не се јасни начините како ќе

Вжештени телефоните во градинките. Родителите бараат чаре за чување на децата

Вжештени телефоните во градинките. Родителите бараат чаре за чување на децата

Откако Владата одлучи од 23 септември да се вратат на работа сите што изминатите шест месеци по разни основи беа ослободени од работни обврски, родителите чии деца се на претшколска возраст ги оптоварија телефоните на градинките барајќи начини како и каде да ги сместат своите деца, особено што Владата дозволи и зголемување на капацитетот за сместување

Родилките и мајки на деца до 6 години за утре најавија протест пред Владата, Шахпаска смета дека враќањето на работа е логично

Родилките и мајки на деца до 6 години за утре најавија протест пред Владата, Шахпаска смета дека враќањето на работа е логично

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Родилки и мајки на деца до 6 години за утре најавија протест пред Владата

Родилки и мајки на деца до 6 години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со