притисни ентер »

Роботите сами почнаа да доставуваат пакети
Роботите сами почнаа да доставуваат пакети

Роботите сами почнаа да доставуваат пакети

Како глетка од научнофантастичен филм изгледа новиот робот , изработен преку соработка на американските компании Форд и Амазон. Во овој проект би се користело автономно возило , кое го довезува роботот на потребната адреса. Потоа настапува роботот – поштар , кој до куќниот праг го доставува пакетот или некоја друга поштенска пратка. Форд е веќе подготвен

Роботите сами почнаа да доставуваат пакети

Роботите сами почнаа да доставуваат пакети

Во овој проект би се користело автономно возило , кое го довезува роботот на потребната адреса. Потоа настапува роботот – поштар , кој до куќниот праг го доставува пакетот или некоја друга поштенска пратка. Форд е веќе подготвен за ваква услуга бидејќи го има роботот Digit , изработен во соработка со компанијата Agility Robotics. Според нивните проценки

Добра или лоша, иднината е тука! Еве како робот самостојно доставува пратка до дома

Добра или лоша, иднината е тука! Еве како робот самостојно доставува пратка до дома

Во него самовозечко возило без никаква асистенција од човекот ќе стигнува до адресата за испорака, а потоа роботот се ќе преземе во свои раце. И тоа буквално, доставувајќи го пакетот до куќниот праг. Ford веќе сега е подготвен за таква услуга, затоа што го има Digit, робот развиен во соработка со компанијата Agility Robotics. Нивната проценка е дека