притисни ентер »

Космички отпад како дестинација за одмор во вселената
Космички отпад како дестинација за одмор во вселената

Космички отпад како дестинација за одмор во вселената

Канадскиот стартап Maritime Launch Services (MLS) се здружи со компанијата Nanoracks , со цел заедно да развијат програма која би овозможила деловите од старите ракети повторно да се искористат во вселената. Идејата е искористените делови на ракетите, кои служат за складирање на горивото кое ќе се потроши при полетувањето, повторно да се искористат

Космички отпад како дестинација за одмор во вселената

Космички отпад како дестинација за одмор во вселената

Канадскиот стартап Maritime Launch Services (MLS) се здружи со компанијата Nanoracks , со цел заедно да развијат програма која би овозможила деловите од старите ракети повторно да се искористат во вселената. Идејата е искористените делови на ракетите, кои служат за складирање на горивото кое ќе се потроши при полетувањето, повторно да се искористат