притисни ентер »

Од сабота Русија го прекинува снабдувањето со електрична енергија за Финска
Од сабота Русија го прекинува снабдувањето со електрична енергија за Финска

Од сабота Русија го прекинува снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска овој викенд, соопшти денсека добавувачот во момент кога се зголемуваат тензиите околу кандидатурата на Хелсинки за НАТО поради воената кампања на Москва во Украина. „Принудени сме да го прекинеме увозот на електрична енергија почнувајќи од 14 мај“, соопшти РАО Нордик, подружница на

Финска во шок: не гасот туку Русија го прекина снабдувањето со струја

Финска во шок: не гасот туку Русија го прекина снабдувањето со струја

Русија ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска овој викенд, соопшти денсека добавувачот во момент кога се зголемуваат тензиите околу кандидатурата на Хелсинки за НАТО поради воената кампања на Москва во Украина. „Принудени сме да го прекинеме увозот на електрична енергија почнувајќи од 14 мај“, соопшти РАО Нордик, подружница на

Русија од утре ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија од утре ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Руската државна компанија Интер РАО вечерва во 1 часот по полноќ ја прекинува испораката на струја за Финска, соопшти финскиот оператор Фингрид. Фингрид изјави дека руската компанија Интер РАО го запира снабдувањето поради „проблеми со примање плаќања за електрична енергија што се продава на пазарот“, пренесува Ројтерс. Се наведува и дека Финска купува

Русија од утре ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија од утре ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Руската државна компанија Интер РАО вечерва во 1 часот по полноќ ја прекинува испораката на струја за Финска, соопшти финскиот оператор Фингрид. Фингрид изјави дека руската компанија Интер РАО го запира снабдувањето поради „проблеми со примање плаќања за електрична енергија што се продава на пазарот“, пренесува Ројтерс. Се наведува и дека Финска купува

КОНТРАМЕРКИ ОД МОСКВА: Русија поради НАТО од денеска го прекинува снабдувањето на Финска со струја

КОНТРАМЕРКИ ОД МОСКВА: Русија поради НАТО од денеска го прекинува снабдувањето на Финска со струја

Русија ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска овој викенд, соопшти денсека добавувачот во момент кога се зголемуваат тензиите околу кандидатурата на Хелсинки за НАТО поради воената кампања на Москва во Украина. „Принудени сме да го прекинеме увозот на електрична енергија почнувајќи од 14 мај“, соопшти РАО Нордик, подружница на

Русија го прекинува снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија го прекинува снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска овој викенд, соопшти денсека добавувачот во момент кога се зголемуваат тензиите околу кандидатурата на Хелсинки за НАТО поради воената кампања на Москва во Украина. „Принудени сме да го прекинеме увозот на електрична енергија почнувајќи од 14 мај”, соопшти РАО Нордик, подружница на

Русија вечерва ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија вечерва ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Извозот на струја од Русија во Финска ќе биде прекинат вечерва од 1 часот по руско време. Финскиот оператор Фингрид соопшти дека руската компанија Интер РАО го прекинува снабдувањето поради „проблеми со примање плаќања за електрична енергија што се продава на пазарот“. var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code

Русија вечерва ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија вечерва ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска

Извозот на струја од Русија во Финска ќе биде прекинат вечерва од 1 часот по руско време. Финскиот оператор Фингрид соопшти дека руската компанија Интер РАО го прекинува снабдувањето поради „проблеми со примање плаќања за електрична енергија што се продава на пазарот“. Овој потег стапува на сила еден ден откако Финска ја сигнализираше својата намера

Од утре Русија го прекинува снабдувањето со електрична енергија за Финска

Од утре Русија го прекинува снабдувањето со електрична енергија за Финска

Русија утре ќе го прекине снабдувањето со електрична енергија за Финска, соопшти денеска добавувачот, во момент кога се зголемуваат тензиите околу кандидатурата на Хелсинки за НАТО поради воената кампања на Москва во Украина. – Принудени сме да го прекинеме увозот на електрична енергија почнувајќи од 14 мај – соопшти РАО Нордик, подружница на рускиот

Поради неплаќање, Финска ќе престане да добива струја од Русија

Поради неплаќање, Финска ќе престане да добива струја од Русија

Извозот на струја од Русија во Финска ќе биде прекинат вечерва од 1 часот по руско време. Финскиот оператор Фингрид соопшти дека руската компанија Интер РАО го прекинува снабдувањето поради „проблеми со примање плаќања за електрична енергија што се продава на пазарот“. Овој потег стапува на сила еден ден откако Финска ја сигнализираше својата намера