притисни ентер »

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште Дера

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште Дера

Единици на сириската и руската армија денеска влегоа во градот Дера, на крајниот југ на Сирија, каде во 2011 година, во екот на Арапската пролет, почна востанието против сирискиот водач Башар ал Асад. Армиските единици поставиле сириски знамиња околу џамијата пред која во март 2011 година се одржа масовен протест против Асад – настан кој се смета за

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Единици на сириската и руската армија денеска влегоа во градот Дера, на крајниот југ на Сирија, каде во 2011 година, во екот на Арапската пролет, почна востанието против сирискиот водач Башар ал Асад. Армиските единици поставиле сириски знамиња околу џамијата пред која во март 2011 година се одржа масовен протест против Асад - настан кој се смета за

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Единици на сириската и руската армија денеска влегоа во градот Дера, на крајниот југ на Сирија, каде во 2011 година, во екот на Арапската пролет, почна востанието против сирискиот водач Башар ал Асад. Со симболичниот чекор денеска, сириската армија сака да означи целосен пораз на бунтовниците, кои веќе ги протера од најголемото урбано упориште – Алепо,

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Единици на сириската и руската армија денеска влегоа во градот Дера, на крајниот југ на Сирија, каде во 2011 година, во екот на Арапската пролет, почна востанието против сирискиот водач Башар ал Асад. Армиските единици поставиле сириски знамиња околу џамијата пред која во март 2011 година се одржа масовен протест против Асад – настан кој се смета за

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Единици на сириската и руската армија денеска влегоа во градот Дера, на крајниот југ на Сирија, каде во 2011 година, во екот на Арапската пролет, почна востанието против сирискиот водач Башар ал Асад. Армиските единици поставиле сириски знамиња околу џамијата пред која во март 2011 година се одржа масовен протест против Асад – настан кој се смета за

Сириската армија влезе во Дера, срцето на бунтовниците

Сириската армија влезе во Дера, срцето на бунтовниците

Единици на сириската и руската армија денеска влегоа во градот Дера, на крајниот југ на Сирија, каде во 2011 година, во екот на Арапската пролет, почна востанието против сирискиот водач Башар ал Асад. Армиските единици поставиле сириски знамиња околу џамијата пред која во март 2011 година се одржа масовен протест против Асад - настан кој се смета

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Сириската армија влезе во бунтовничкото упориште од каде почна востанието против Асад

Дамаск, 12 јули 2018 (МИА) - Единици на сириската и руската армија денеска влегоа во градот Дера, на крајниот југ на Сирија, каде во 2011 година, во екот на Арапската пролет, почна востанието против сирискиот водач Башар ал Асад. Армиските единици поставиле сириски знамиња околу џамијата пред која во март 2011 година се одржа масовен протест против