притисни ентер »

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од  ОХИС ќе се испитуваат во странство
Обвинителството ќе одлучи дали мостри од  ОХИС ќе се испитуваат во странство

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од ОХИС ќе се испитуваат во странство

Мострите кои треба да покажат каква структура и состав на хемикалии и во која количина од токсичниот метил акрилат мономер се излеалe од ОХИС, ќе се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. За да се случи тоа, претходно зелено светло треба да даде обвинителството, доколку утврди дека има сомневање за сторено кривично дело

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од  ОХИС ќе се испитуваат во странство

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од ОХИС ќе се испитуваат во странство

Мострите кои треба да покажат каква структура и состав на хемикалии и во која количина од токсичниот метил акрилат мономер се излеалe од ОХИС, ќе се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. За да се случи тоа, претходно зелено светло треба да даде обвинителството, доколку утврди дека има сомневање за сторено кривично дело

Обвинителство ќе одлучи дали мостри од Охис ќе се испитуваат во странство

Обвинителство ќе одлучи дали мостри од Охис ќе се испитуваат во странство

Мострите кои треба да покажат каква структура и состав на хемикалии и во која количина од токсичниот метил акрилат мономер се излеалe од ОХИС, ќе се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. За да се случи тоа, претходно зелено светло треба да даде обвинителството, доколку утврди дека има сомневање за сторено кривично дело

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од излеаните токсини во ОХИС ќе се испитуваат во странство

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од излеаните токсини во ОХИС ќе се испитуваат во странство

Мострите кои треба да покажат каква структура и состав на хемикалии и во која количина од токсичниот метил акрилат мономер се излеалe од ОХИС, ќе се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. За да се случи тоа, претходно зелено светло треба да даде обвинителството, доколку утврди дека има сомневање за сторено кривично дело

Обвинителство ќе одлучи дали мостри од Охис ќе се испитуваат во странство

Обвинителство ќе одлучи дали мостри од Охис ќе се испитуваат во странство

Обвинителство ќе одлучи дали мостри од Охис ќе се испитуваат во странство Мострите кои треба да покажат каква структура и состав на хемикалии и во која количина од токсичниот метил акрилат мономер се излеалe од ОХИС, ќе се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. За да се случи тоа, претходно зелено светло треба да даде

Обвинителството ќе каже дали излеаните токсини во ОХИС ќе се испраќаат во странство

Обвинителството ќе каже дали излеаните токсини во ОХИС ќе се испраќаат во странство

Оваа одлука ќе зависи од резултатите кои ќе ги даде Биохемиската лабораторија во Штип, која треба да соопшти колкава концентрација од отровната материја која се излеа во ОХИС има во воздухот. Поради тоа што во МВР нема соодветна лабораторија, мострите кои треба да покажат какви хемикалии се ислеаа во ОХИС, ќе се испитуваат во странство. Сепак, според

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од излеаните токсини во ОХИС ќе се испитуваат во странство

Обвинителството ќе одлучи дали мостри од излеаните токсини во ОХИС ќе се испитуваат во странство

Мострите кои треба да покажат каква структура и состав на хемикалии и во која количина од токсичниот метил акрилат мономер се излеалe од ОХИС, ќе се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. За да се случи тоа, претходно зелено светло треба да даде обвинителството, доколку утврди дека има сомневање за сторено кривично дело

Кои хемикалии се излеале во ОХИС ќе се испитува во странска лабораторија

Кои хемикалии се излеале во ОХИС ќе се испитува во странска лабораторија

Какви хемикалии и колку од токсичниот метил акрилат мономер во петокот се излеале во ОХИС, ќе се анализира во странска лабораторија, бидејќи МВР не располага со опрема со која би се направиле овие испитувања. Во петокот попладне, откако претходно попуштил вентилот од цистерната во која бил складиран метил акрилат мономер, а која ја переле со вода,

Прецизниот состав на токсичната хемикалија што се излеа во Охис ќе се анализира во странство

Прецизниот состав на токсичната хемикалија што се излеа во Охис ќе се анализира во странство

Embedded video for Прецизниот состав на токсичната хемикалија што се излеа во Охис ќе се анализира во странство Мострите кои треба да покажат какви се хемикалии и во која количина од токсичниот метил акрилат мономер се излеало од ОХИС, ќе се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. Паралелно се чекаат анализите од Биохемиската

Обвинителството ќе одлучува дали мострите од излеаните токсини во ОХИС ќе се испитуваат во странство

Обвинителството ќе одлучува дали мострите од излеаните токсини во ОХИС ќе се испитуваат во странство

Доколку се утврди дека има сомневање за сторено кривично дело со кое е предизвикано опасност, Oбвинителството треба да ја даде наредбата мострите од излеаните токсини од ОХИС да се испитуваат во странство, бидејќи во МВР нема соодветна лабораторија. Мострите треба да покажат каква структура и состав на хемикалии и во која количина од токсичниот метил