притисни ентер »

Детски невролог предупредува: „5 години гледам како сами создавате псевдоаутизам кај децата!“
Детски невролог предупредува: „5 години гледам како сами создавате псевдоаутизам кај децата!“

Детски невролог предупредува: „5 години гледам како сами создавате псевдоаутизам кај децата!“

Веќе пет години се среќавам со истиот проблем – деца кои во просек на 3 години практично не зборуваат. Однесувањето на тие деца е слично на однесувањето на децата со аутизам. Заедничко им е тоа што кога имале околу една година родителите им дале смартфон, односно таблет! Веќе одамна имам намера да го споделам со вас тоа што го забележав за можните

Детски невролог предупредува: „5 години гледам како сами создавате псевдоаутизам кај децата!“

Детски невролог предупредува: „5 години гледам како сами создавате псевдоаутизам кај децата!“

Веќе пет години се среќавам со истиот проблем – деца кои во просек на 3 години практично не зборуваат. Однесувањето на тие деца е слично на однесувањето на децата со аутизам. Заедничко им е тоа што кога имале околу една година родителите им дале смартфон, односно таблет! Веќе одамна имам намера да го споделам со вас тоа што го забележав за можните