притисни ентер »

Мамо, мамо, си имам маж!
Мамо, мамо, си имам маж!

Мамо, мамо, си имам маж!

Детско игралиште. 5-годишната Трпана дотрчува до мајка си возбудена: – Мамо, мамо, си имам маж! – Браво Трпано! – Се шегува мајката. – А кој ти е маж? – Трпе, тој што си игра во песокот таму. – И како дозна дека Трпе ти е маж? – Па пред малку ми рече „Ајде собирај си ги работите и марш кај мајка ти!“