притисни ентер »

Десетте најпаметни земји во светот
Десетте најпаметни земји во светот

Десетте најпаметни земји во светот

Порталот Vouchercloud направи листа од најпаметните земји во светот, со помош на неколку параметри: бројот на добиени Нобелови награди, резултати од тестови на интелигенција и научни достигнувања. На првото место се наоѓа Јапонија, со најдобри резултати во секоја област. На второ место е Швајцарија, а потоа меѓу првите пет се и Кина, САД и Холандија