притисни ентер »

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални
Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо – покажува една нова студија објавена во списанието Journal. Според истата, океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева,

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева,

Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева,

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева,

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева,

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева,

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева, зафаќа повеќе простор, што значи дека нивото на морето се зголемува. Според студијата, само тој ефект може да предизвика зголемување на нивото

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните станале многу потопли отколку што беа во шеесеттите години на минатиот век, а нејзините автори тврдат дека во 2018 година, океаните биле најтопли досега. Кога водата се загрева,

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да  бидат катастрофални

Студија: Океаните се загреваат многу брзо, последиците може да бидат катастрофални

Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Њујорк, 12 јануари 2019 (МИА) – Според нова студија објавена во списанието Journal, океаните на Земјата се многу потопли отколку што претходно се сметало и се загреваат побрзо. Студијата покажа дека океаните